Η Allfunds διαχειρίζεται τη μεγαλύτερη στην Ευρώπη και μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως B2B ψηφιακές πλατφόρμες επενδυτικών κεφαλαίων
Σε αποκλειστικές συζητήσεις για την πιθανή εξαγορά της Allfunds μπαίνει η διοίκηση του Deutsche Boerse, έχοντας υποβάλει μη δεσμευτική προσφορά ύψους 5,3 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του γερμανικού Χρηματιστηρίου, το τίμημα των 8,80 ευρώ για κάθε μετοχή της Allfunds αντιπροσωπεύει premium 33% και αφορά καταβολή μετρητών 4,30 ευρώ, νέες μετοχές 4,30 ευρώ και μέρισμα 0,20 ευρώ.
Η Allfunds διαχειρίζεται τη μεγαλύτερη στην Ευρώπη και μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως B2B ψηφιακές πλατφόρμες επενδυτικών κεφαλαίων.
Ουσιαστικά λειτουργεί ως ενδιάμεσος ανάμεσα σε διαχειριστές κεφαλαίων και distributors (π.χ. τράπεζες, χρηματιστηριακές, wealth managers) και προσφέρει πρόσβαση σε χιλιάδες επενδυτικά προϊόντα μέσα από μία ενιαία ψηφιακή υποδομή.
Ξένοι αναλυτές βλέπουν προοπτικές αξιόλογων συνεργειών μεταξύ Deutsche Boerse και Allfunds, αν και εκτιμούν ότι το πιθανό deal θα εξεταστεί με μεγάλη προσοχή από τις αντιμονοπωλιακές αρχές της Ε.Ε.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι και η Euronext είχε ενδιαφερθεί στις αρχές του 2023 για την Allfunds, με μη δεσμευτική προσφορά (με τις τότε ισοτιμίες) ύψους 5,5 δισ. ευρώ.
Η Euronext είχε προτείνει τίμημα 8,75 ευρώ ανά μετοχή, που αφορούσε 5,69 ευρώ σε μετρητά και 0,04059 σε νέες μετοχές.
Η διοίκηση της Allfunds είχε θεωρήσει ανεπαρκείς τους όρους της πρότασης της Euronext και, παρά τις συζητήσεις που ακολούθησαν, δεν επετεύχθη συμφωνία και η Euronext απέσυρε την προσφορά της.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΠΑΣΟΚ: Περίεργες σιωπές Μητσοτάκη για Βιολάντα και ελληνοτουρκικά
- Ομόλογα: Τα μεγάλα ελλείμματα ΗΠΑ και Ιαπωνίας πιέζουν ανοδικά τις αποδόσεις
- Μητσοτάκης: Στις χώρες με τα λιγότερα εργατικά δυστυχήματα η Ελλάδα
- ΒΙΟΛΑΝΤΑ: Σταμάτησαν οι έρευνες στο εργοστάσιο υπό τον φόβο νέας έκρηξης
- ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον Κάθετο Διάδρομο και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα
- Τραμπ: Η Ινδία θα αγοράζει πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα, όχι απ’ το Ιράν
- Λιβάνιος: Ετοιμάζουμε ηλεκτρονική ψήφο για τις αυτοδιοικητικές του 2028
- Ιράν: «Τρομοκρατικές οργανώσεις» οι ευρωπαϊκοί στρατοί – Τραμπ: Η Τεχεράνη συνομιλεί μαζί μας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








