Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας με έδρα τη Βόννη έχει ανατρέψει τις αρνητικές τάσεις στην ευρωπαϊκή αγορά τηλεπικοινωνιών
Η Deutsche Telekom, ο μεγαλύτερος πάροχος τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, προβλέπει ότι τα κέρδη της φέτος θα συνεχίσουν να αυξάνονται μετά από ένα ισχυρό 2023, ενισχυμένα από την ανάπτυξη στη Γερμανία και τις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο τηλεπικοινωνιακός «γίγαντας», τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων αναμένεται να αυξηθούν κατά περίπου 6% σε περίπου 42,9 δισεκατομμύρια ευρώ (46,4 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2024.
Το νούμερο βρίσκεται λίγο χαμηλότερα από την μέση εκτίμηση των 44,6 δισεκατομμυρίων ευρώ από αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg. Η Deutsche Telekom παραδοσιακά αυξάνει τις προβλέψεις για την κερδοφορία της καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και το 2023 αύξησε τα προβλεπόμενα κέρδη της τρεις φορές.
Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας με έδρα τη Βόννη έχει ανατρέψει τις αρνητικές τάσεις στην ευρωπαϊκή αγορά τηλεπικοινωνιών, δημοσιεύοντας ισχυρά αποτελέσματα που τροφοδοτούνται από το πλειοψηφικό της μερίδιο στην T-Mobile US. Η αμερικανική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, η οποία δημοσίευσε τα οικονομικά αποτελέσματα του 2023 τον Ιανουάριο, συνέβαλε στα σχέδια της Deutsche Telekom για επαναγορές μετοχών ύψους 2 δισ. ευρώ φέτος και αύξηση του μερίσματος για τους μετόχους.
«Σε έναν κόσμο με πολλές προκλήσεις, παραδώσαμε αποτελέσματα, πάλι με τη συνήθη αξιοπιστία μας το 2023», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της DT, Tim Hoettges σε δήλωσή του. «Χάρη στις αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις μας και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, είμαστε βέβαιοι ότι θα γνωρίσουμε άνοδο ξανά το 2024».
Το προσαρμοσμένο Ebitdaal της Deutsche Telekom το τέταρτο τρίμηνο ήταν 10 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Η εταιρεία είχε αύξηση πελατών σε όλους τους τομείς στη Γερμανία πέρυσι, προσθέτοντας 300.000 καθαρούς χρήστες ευρυζωνικών συνδέσεων και 1,2 εκατομμύρια πελάτες κινητής τηλεφωνίας με συμβόλαιο στην εγχώρια αγορά. Στις ΗΠΑ, όπως ανέφερε ο Hoettges, η Deutsche Telekom είχε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στον κλάδο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΗΠΑ: Εκτίναξη 56,4% στο κόστος καυσίμων για τις αεροπορικές εταιρείες τον Μάρτιο
- Prodea: Το χρονοδιάγραμμα της δημόσιας πρότασης για μετατροπή ομολογιών σε μετοχές
- Δήμος Θεσσαλονίκης και φορείς καλούν σε διαπραγμάτευση Ryanair και Fraport
- Ευρωπαϊκές αγορές: Άλμα 2,22% και υψηλό σχεδόν 3 εβδομάδων
- Θλίψη για την πρόωρη απώλεια του Θεόδωρου Μόσχου 49 ετών, CEO του SMERemediumCap
- ΠΡΟΝΤΕΑ Α.Ε.Ε.Α.Π. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- BriQ Properties: Δωρεάν διάθεση 38.000 ιδίων μετοχών σε στελέχη
- ΔΑΑ: Στα 9,02 εκατ. οι επιβάτες το α΄τετράμηνο με ετήσια άνοδο 5,9% – Οριακά με +1% ο Απρίλιος
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








