Το ρεκόρ Γερμανών τουριστών που αναμένονται φέτος το καλοκαίρι στην Ελλάδα, oι φόβοι του γερμανικού υπουργείου Οικoνομικών για τις επιπτώσεις του Brexit και οι δηλώσεις Σκίμπε μετά το 1:1 στο Βέλγιο, κυριαρχούν στις σελίδες του γερμανικού τύπου.
«Οι Βαλεαρίδες νήσοι είναι σταθερά πρώτες στις προτιμήσεις των Γερμανών τουριστών. Όμως η Ελλάδα καλύπτει τη διαφορά με μεγάλα βήματα, γράφει η διαδικτυακή Die Welt σε άρθρο με τίτλο: «Η Ελλάδα ενώπιον ρεκόρ την καλοκαιρινή περίοδο». Η εφημερίδα επικαλείται στοιχεία της γερμανικής εταιρίας ερευνών αγοράς GfK για τους προορισμούς που επιλέγουν φέτος οι Γερμανοί. Η Ελλάδα καταγράφει αύξηση ρεκόρ που αγγίζει το 70%. Σε ανοδική τροχιά βρίσκεται και η Βουλγαρία με αύξηση 33%, η Κροατία με 36%, αλλά και η Κύπρος και το Μαρόκο. Μεγάλη χαμένη φέτος θα είναι, σύμφωνα με την GfK, η Τουρκία, που αποτελούσε τον αγαπημένο προορισμό των Γερμανών μετά την Μαγιόρκα. Λόγω της πολιτικής κατάστασης, της αντιπαράθεσης με διάφορες χώρες-μέλη της ΕΕ, αλλά και την κράτηση του ανταποκριτή της Die Welt Ντενίζ Γιουτζέλ ο τουρισμός στην Τουρκία έχει πάρει την κατιούσα. Σε γενικές γραμμές πάντως οι Γερμανοί προτιμούν φέτος πακέτα διακοπών και αποφεύγουν, λόγω των τελευταίων επιθέσεων, ταξίδια σε μεγάλες πόλεις».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Θάνατος Μαζωνάκη: Η «κλινική» διαφήμιζε θεραπείες στο διαδίκτυο, αλλά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν τις έβλεπαν
- Η πορτογαλική D3 μηνύει Meta, TikTok και YouTube για «εθιστικό σχεδιασμό»
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Η ΕΚΤ και το πετρέλαιο κράτησαν χαμηλά το ρίσκο
- ΔΝΤ: Στο 3% η παγκόσμια ανάπτυξη το 2026 – Παραμένουν υψηλοί οι κίνδυνοι από ενέργεια και χρέος
- Θάνατος Μαζωνάκη: Σύλληψη των δύο γιατρών για θανατηφόρα έκθεση
- Ιρανική επίθεση προκάλεσε ζημιές σε αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη στην Ιορδανία
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΕ ΣΩΜΑ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








