Ευρωπαίοι αξιωματούχοι των Βρυξελλών ανησυχούν ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει πλέον «υπαρξιακά ζητήματα», καθώς βρίσκεται «στο όριο της στάσης πληρωμών».
Αυτό υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Die Zeit στο οποίο φιλοξενεί ανώνυμα σχόλια αξιωματούχων από τις Βρυξέλλες και από άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες
Σύμφωνα με τις ίδιες ανώνυμες πηγές η κυβέρνηση δεν έχει καμία εμπειρία στις τεχνικές διαδικασίες και, σαν να μην έφτανε αυτό, τα «στελέχη της δεν είναι καθόλου συνεργάσιμα». Υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών του Βερολίνου αναφέρουν μάλιστα ότι λείπει η απαραίτητη εξειδίκευση για την αναμόρφωση ενός φορολογικού κώδικα 40.000 σελίδων.
Οι προσφορές για «δανεισμό» φοροελεγκτών και άλλων ειδικών στα χρηματοοικονομικά από Γερμανία και Γαλλία έχουν απορριφθεί. Ακόμα και μία επιτροπή ειδικών του αυστριακού υπουργείου οικονομικών, η οποία διατηρεί μακροχρόνιες σχέσεις με τμήματα ελληνικών φορολογικών υπηρεσιών, δεν ήταν ευπρόσδεκτη, γράφει η εφημερίδα.
Μία Γενική Γραμματέας αυστριακού Υπουργείου ανέφερε επίσης ανωνύμως, ότι η κυβέρνηση του Α. Τσίπρα «αντιστέκεται σε συμβουλές».
Οι «μυημένοι» στα ελληνικά πράγματα, όπως λέει χαρακτηριστικά η εφημερίδα, δηλώνουν πως η νέα κυβέρνηση είναι αποκομμένη από τον κρατικό μηχανισμό και πως ακούει μόνο τη διάθεση που επικρατεί στο κόμμα. Οι πιθανότητες για ένα Graccident φαίνεται να αυξάνονται. Αν η Ελλάδα δεν αποπληρώσει μία δόση στο ΔΝΤ, τότε αυτό θα σημάνει στάση πληρωμών.
Μία ακόμα πιθανότητα θα ήταν η νέα κυβέρνηση να προκηρύξει εκλογές και μετά από αυτές να αποφασίσει την έξοδο από το Ευρώ. Και στις δύο περιπτώσεις θα πρέπει-αν συμβεί κάτι τέτοιο- να επιβληθούν έλεγχοι κεφαλαίων, αναφέρει το δημοσίευμα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Επιταχύνουν οι ΗΠΑ τις διαδικασίες για την επιβολή δασμών στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα
- Τέλος στα σενάρια για παράταση του “Σπίτι Μου 2” βάζει ο Παπαθανάσης
- Mediterra: Γιατί ανεστάλη προσωρινά η διαπραγμάτευση της μετοχής – Το ζήτημα με τις δαπάνες ανάπτυξης νέων προϊόντων
- Νέα δωρεά Π. Λασκαρίδη στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών
- Η LG κατακτά την ολλανδική αγορά με προηγμένες λύσεις θέρμανσης σε Αϊντχόφεν και Ρίντερκερκ
- Γ. Τσιατίρης: Νέος Head Information Technology στο Pet City Group
- Οριακή ενίσχυση 0,02% για το ευρώ στα 1,1693 δολάρια
- Αυξημένα τέλη στο Ελευθέριος Βενιζέλος (Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών) για επιβάτες από 1η Μαΐου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








