Η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται στον ιστότοπό της αναλυτικά στο φιλανθρωπικό έργο του αυστριακού Έρβιν Σριμφ, ο οποίος ίδρυσε τον σύλλογο «Βοήθεια για την Ελλάδα» και μεταφέρει όσο συχνότερα μπορεί από την Αυστρία με βαν, από φάρμακα και παιδικές τροφές μέχρι πάνες και ιατρικά μηχανήματα
Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει, πολλοί πολίτες όμως δεν μπορούν να διασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό, γράφει η εφημερίδα Die Zeit σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα με τίτλο «Φτώχεια παρά την ανάπτυξη». Η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται στον ιστότοπό της αναλυτικά στο φιλανθρωπικό έργο του αυστριακού Έρβιν Σριμφ, ο οποίος ίδρυσε τον σύλλογο «Βοήθεια για την Ελλάδα» και μεταφέρει όσο συχνότερα μπορεί από την Αυστρία με βαν, από φάρμακα και παιδικές τροφές μέχρι πάνες και ιατρικά μηχανήματα.
Ένα από τα σημεία όπου μοιράζει όσα φέρνει από το εξωτερικό είναι το λιμάνι του Πειραιά. Όπως λέει ο Αυστριακός, οι πρόσφυγες έφυγαν πια από εδώ και ζουν σε κέντρα φιλοξενίας στις παρυφές της πόλης. Εδώ έμειναν οι άστεγοι, οι οποίοι μέρα με τη μέρα αυξάνονται, σημειώνει ο Έρβιν Σριμφ. Λίγο πιο πέρα φοιτητές έχουν οργανώσει ένα μικρό συσσίτιο. Για πολλούς από τους άστεγους θα είναι το μοναδικό ζεστό φαγητό σήμερα, τονίζει ο Αυστριακός.
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία η Ελλάδα βρίσκεται σε σημείο καμπής. Το 2017 θα συνεχιστεί η οικονομική ανάπτυξη. Από το 2010 η χώρα έχει λάβει πιστώσεις 250 δισ. ευρώ. Τα χρήματα όμως χρησιμοποιήθηκαν για την αναχρηματοδότηση του χρέους και τη στήριξη των τραπεζών. Δεν ανακούφισαν τον ελληνικό πληθυσμό. Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις το περασμένο καλοκαίρι σχεδόν το 67% των Ελλήνων εκτιμούσε ότι η οικονομική του κατάσταση θα επιδεινωθεί το επόμενο δωδεκάμηνο. Ο Έρβιν Σριμφ πάντως πιστεύει ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί τουλάχιστον 20 χρόνια για να βγει από τη δίνη της κρίσης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στην Ελλάδα το Samsung Pay βάζει νέα δεδομένα στον ανταγωνισμό των digital wallets
- Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Βαριές απώλειες μετά τις απειλές Τραμπ κατά του Ιράν
- Διπλή υπερκάλυψη για το 5ετές ομόλογο της Seanergy – Άντλησε 100 εκατ. ευρώ
- Βουλή: Στην Ολομέλεια το ν/σ για κύρωση Παραχώρησης του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας
- Η Ρωσία απαγορεύει τις εξαγωγές ντίζελ μετά τα ουκρανικά πλήγματα σε διυλιστήρια
- Seanergy Maritime Holdings Corp. - Ανακοίνωση της τελικής απόδοσης και του Επιτοκίου των Ομολογιών
- Άργος: Στο ΚΑΤ ο 20χρονος που πυροβόλησαν αστυνομικοί – Είναι εγκεφαλικά νεκρός
- ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ ΠΡΟΦΙΛ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








