Οικονομία

Διευκρινίσεις και δεσμεύσεις ζητεί η τρόικα

Περισσότερες διευκρινίσεις στα δημοσιονομικά, αλλά και μεγαλύτερες δεσμεύσεις στα διαρθρωτικά ζητεί η τρόικα με ηλεκτρονικό μήνυμα που απέστειλε σήμερα στην ελληνική κυβέρνηση.

Εντός της ημέρας αναμένεται να πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν αποκλείεται η έλευση των εκπροσώπων της τρόικας στην Αθήνα περί τα τέλη της εβδομάδας.

Μιλώντας νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σ. Βούλτεψη, επεσήμανε πως η διαπραγμάτευση είναι σκληρή, αν και εμφανίστηκε βέβαιη οτι «η τρόικα θα κάνει τη συμφωνία γιατί η Ελλάδα έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της». Το ζήτημα είναι «να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να φτάσουμε στη συμφωνία εξόδου από το μνημόνιο», τόνισε, ενώ ανέφερε πως δεν γνωρίζει το περιεχόμενο του e-mail της τρόικας.

Ζητούν κάποιες διευκρινίσεις, αυτό θα γίνει μέσα στη μέρα, είπε από την πλευρά του ο Χρ. Πρωτόπαπας, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι «ξεκολλάει η συζήτηση».

Στην Χαριλάου Τρικούπη αναμένουν πάντως το περιεχόμενο του απαντητικού ηλεκτρονικού μηνύματος των εκπροσώπων της τρόικας προκειμένου να πάρουν επίσημα θέση. Ωστόσο, όπως έλεγαν στελέχη του Κινήματος, το ΠΑΣΟΚ παραμένει σταθερό στη θέση του περί μη λήψης νέων μέτρων εισπρακτικού χαρακτήρα.

close menu