Η τιμή βρέθηκε κάτω από την τιμή εισαγωγής των 8,2 ευρώ
Αντιμέτωποι με μία μεγάλη απογοήτευση ήρθαν οι επενδυτές που εμπιστεύτηκαν τα χρήματά τους στη μεγαλύτερη αρχική δημόσια προσφορά (IPO) που έγινε εφέτος και τα τελευταία χρόνια στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Η τιμή της μετοχής της εταιρείας Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών υποχώρησε στη συνεδρίαση της Δευτέρας 15/4/2024 κάτω από τα 8,20 ευρώ που ήταν η τιμή εισαγωγής στο Χρηματιστήριο Αθηνών στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου. Η μετοχή έχει φθάσει μέχρι τα 8,11 ευρώ, που είναι η χαμηλότερη τιμή από την εισαγωγή της. Γύρω στις 12.30 κάνει πράξεις στα 8,13 ευρώ ή 0,90% χαμηλότερα σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής.
Η σημερινή ημέρα για την εγχώρια κεφαλαιαγορά δεν είναι καλή. Από την αρχή της ημέρας το Χρηματιστήριο Αθηνών παρουσιάζει ιδιαίτερη νευρικότητα και έντονες διακυμάνσεις σε αντίθεση με τις ευρωπαϊκές αγορές, που κινούνται ήπια ανοδικά. Ο Γενικός Δείκτης στις 12.30 υποχωρεί 1,49% στις 1.379 μονάδες.
Οι ακραίες τιμές για τη μετοχή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών από την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο είναι τα 9,56 ευρώ, που έφθασε την πρώτη ημέρα της εισαγωγής στο Χρηματιστήριο (7 Φεβρουαρίου 2024). Από τότε σταδιακά διολισθαίνει για να φθάσει σήμερα στην χαμηλότερη τιμή των 8,11 ευρώ.
Δυστυχώς, η εταιρεία που προσέλκυσε χιλιάδες επενδυτές και αποτέλεσε ένα γεγονός -ορόσημο για το Χρηματιστήριο της Αθήνας που σήμανε την επιστροφή του ευρέως επενδυτικού κοινού στην αγορά μετοχών, απογοητεύει πλέον τους μετόχους. Τόσο γιατί η αποτίμησή της ήταν όπως αποδείχθηκε απαιτητική όσο και γιατί η διοίκηση δεν επέλεξε να διανέμει ένα γενναιόδωρο μέρισμα στους νέους μετόχους.
Να θυμίσουμε πως τα χρήματα από την δημόσια προσφορά των μεοτχών εισέπραξε ο μέτοχος που πούλησε τις μετοχές – δηλαδή το ΤΑΙΠΕΔ και το ελληνικό δημόσιο – και όχι η εταιρεία.
Update μετά το κλεισιμο του Χρηματιστηρίου:
Η μετοχή έκλεισε τελικά κάτω από τα 8,20 ευρώ και συγκεκριμένα στα 8,18 ευρώ με πτώση 0,29%.
ΔΕΗ, λιμάνια και Εθνική έριξαν το Χρηματιστήριο που πήγε κόντρα στην άνοδο των ευρωπαϊκών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Star Bulk: Σάρωσε η δημόσια προσφορά με υπερκάλυψη 6 φορές και τιμή διάθεσης 24,50 ευρώ η μετοχή
- Star Bulk Carriers Corp. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ
- Οδυσσέας Ζώρας: Συμμετείχε στο νόμο για τα μη κρατικά ΑΕΙ, έγινε πρύτανης στο Keele Greece και τώρα καταγγέλλει «παλινωδίες» της Πολιτείας
- Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικό Μετρό, Χρήστος Καραδήμας 14 μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων
- ΗΠΑ: Στο τραπέζι ο Νόμος Αμυντικής Παραγωγής για αύξηση της διύλισης πετρελαίου
- Ευρωαγορές: Ράλι ανακούφισης, όχι αλλαγή τάσης
- Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ το ιατρείο στο Κολωνάκι μετά τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
- Σχολικά λεωφορεία στο «μικροσκόπιο» της Τροχαίας – 457 παραβάσεις σε 2.263 ελέγχους
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









