H Ελλάδα θα βγει από το πρόγραμμα που λήγει από την 1η Ιανουαρίου και δεν θα υπάρξει νέο πρόγραμμα σαν αυτό που έχει τώρα, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup J. Dijsselbloem.
«Η Ελλάδα θα μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνη της από την 1η Ιανουαρίου του 2015», είπε ο ίδιος.
Σε συνέντευξή του στο κανάλι RTLZ ο J. Dijsselbloem τόνισε πως αυτό που είναι βέβαιο είναι πως το σημερινό πρόγραμμα με τα συγκεκριμένα δάνεια και τους όρους θα τελειώσει, αλλά δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση για το τι θα συμβεί με την Ελλάδα από την 1η Ιανουαρίου.
Σημειώνει ότι είναι σημαντικό να αφεθεί η χώρα να προχωρήσει με ένα σταθερό και κατ’ αρχήν ανεξάρτητο τρόπο και τόνισε ότι δεν θα υπάρξει ένα πραγματικό πρόγραμμα με προκαθορισμένα ποσά.
Ο ίδιος συμπλήρωσε πως η χώρα δεν είναι σε πολύ ισχυρή θέση ακόμα και ότι η οικονομία δεν έχει γίνει ακόμα πολύ ανταγωνιστική, καθώς υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν.
Νωρίτερα, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα είχε δηλώσει ότι «το τελευταίο Eurogroup συζήτησε με θετικό τρόπο για το μέλλον του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας και για τα επόμενα βήματα», τονίζοντας ότι στόχος είναι να υπάρξει ολοκλήρωση της εν εξελίξει αξιολόγησης έως το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΟΟΣΑ: Η Ελλάδα κερδίζει το στοίχημα της Τεχνητής Νοημοσύνης με 19 έργα αιχμής
- ΗΠΑ: Χαμηλότερα των εκτιμήσεων οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας για πρώτη φορά
- Γερμανία: Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2025 ύψους 591 δισ. ευρώ – Ρεκόρ επενδύσεων στα 116 δισ. ευρώ
- Αποστολάκη: Η ίδια συγκάλυψη στα Τέμπη επαναλαμβάνεται και στον ΟΠΕΚΕΠ
- Alter Ego Media: Η Τσάλα Μέντερες Head of International Content Sales
- BriQ Properties: Στο 5,01% το ποσοστό της Alpha Asset Management
- Lidl Ελλάς: Οι καταναλωτές μπορούν να ελέγχουν οnline τη διαθεσιμότητα των προϊόντων εκτός τροφίμων
- Η Nvidia ανακοίνωσε επένδυση 5 δισ. δολαρίων στην Intel, εκτοξεύοντας τη μετοχή της
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις