Ομοσπονδιακός δικαστής απαγόρευσε στον Ίλον Μασκ και το Doge την πρόσβαση σε οικονομικά δεδομένα πολιτών, διατάσσοντας την άμεση καταστροφή των αρχείων
Ομοσπονδιακός δικαστής απαγόρευσε στο Τμήμα Κυβερνητικής Αποδοτικότητας (Doge) του Έλον Μασκ την πρόσβαση σε προσωπικά οικονομικά δεδομένα εκατομμυρίων Αμερικανών από τα αρχεία του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.
Όπως μεταδίδει το BBC, ο δικαστής Πολ Ένγκελμαγερ εξέδωσε προσωρινή διαταγή το Σάββατο, απαγορεύοντας την πρόσβαση και διατάσσοντας τον Μασκ και την ομάδα του να καταστρέψουν άμεσα οποιαδήποτε αντίγραφα των αρχείων.
Η απόφαση έρχεται μετά από αγωγή 19 γενικών εισαγγελέων πολιτειών κατά της κυβέρνησης Τραμπ, αντιδρώντας στη χορήγηση πρόσβασης στο Doge -μια πρωτοβουλία περικοπής δαπανών υπό την ηγεσία του Μασκ- στα εν λόγω αρχεία.
Οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι η πρόσβαση του Μασκ, που φέρει την ιδιότητα του “ειδικού κυβερνητικού υπαλλήλου”, και του Doge, το οποίο δεν αποτελεί επίσημο κυβερνητικό φορέα, παραβιάζει την ομοσπονδιακή νομοθεσία.
Ούτε ο Λευκός Οίκος, ούτε ο Ντόναλντ Τραμπ, ούτε ο ίδιος ο Μασκ σχολίασαν άμεσα την απόφαση.
Η δικαστική εντολή αναφέρει ότι οι πολιτείες θα υπέστησαν ανεπανόρθωτη βλάβη εάν δεν λαμβανόταν άμεση δικαστική προστασία, καθώς η πρόσβαση σε ευαίσθητα οικονομικά δεδομένα αυξάνει τον κίνδυνο διαρροής προσωπικών πληροφοριών και καθιστά τα συστήματα πιο ευάλωτα σε κυβερνοεπιθέσεις.
Η απαγόρευση αφορά όλους τους πολιτικούς διορισμένους και ειδικούς κυβερνητικούς υπαλλήλους εκτός των δημοσίων υπαλλήλων του Γραφείου Δημοσιονομικών Υπηρεσιών, οι οποίοι έχουν περάσει ελέγχους ασφαλείας και χρειάζονται πρόσβαση για την εκτέλεση των καθηκόντων τους.
Ο δικαστής διέταξε επίσης την άμεση καταστροφή οποιουδήποτε αντιγράφου των αρχείων από όσους έχουν ήδη αποκτήσει πρόσβαση. Οι περιορισμοί αυτοί θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι την επόμενη ακροαματική διαδικασία στις 14 Φεβρουαρίου.
Ο Ίλον Μασκ, που διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στη δεύτερη προεδρική θητεία του Τραμπ, ηγείται μεγάλων περικοπών και αναδιοργανώσεων, συμπεριλαμβανομένων των δραστικών αλλαγών στον Οργανισμό Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID), ο οποίος διαχειρίζεται δισεκατομμύρια δολάρια σε διεθνή βοήθεια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χαβιέ Τέμπας κατά FIFA: «Καταστρέφει την ποδοσφαιρική βιομηχανία, να παραιτηθεί ο Ινφαντίνο»
- ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε. - Ανακοίνωση – Εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στη ρυθμιζόμενη αγορά των νέων μετοχών
- Η Πειραιώς επιβραβεύει τις πληρωμές με IRIS Payments στα POS
- ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε. - Ανακοίνωση – Έκβαση της Συνδυασμένης Προσφοράς
- Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα απαντήσουν αν οι Χούθι αποκλείσουν την Ερυθρά Θάλασσα
- Αμερικανοί νομοθέτες ζητούν από τον Τραμπ μέτρα κατά των ψηφιακών κανόνων της ΕΕ
- Σαουδική Αραβία: Ρεκόρ εξαγωγών αργού από την Ερυθρά Θάλασσα πριν από την απειλή των Χούθι
- Χρηματιστήριο: Ολική επαναφορά (+2,08%) με τραπεζικό ράλι – Πτώση 9,98% η Aktor
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








