Στην έκδοση εξάμηνων εντόκων γραμματίων του Δημοσίου, ύψους 1,25 δισ. ευρώ, σχεδιάζει να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών την ερχόμενη Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), «την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014 θα διενεργηθεί Δημοπρασία Εντόκων Γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου, σε άυλη μορφή, ποσού 1.250 εκατομμυρίων ευρώ, λήξεως 12 Ιουνίου 2015».
Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014 (Τ+2). Οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση ACT/360.
Η δημοπρασία θα γίνει με ανταγωνιστικές προσφορές από τους Βασικούς Διαπραγματευτές Αγοράς στην Η.Δ.Α.Τ., σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας τους.
Επίσης, βάσει του Κανονισμού των Βασικών Διαπραγματευτών παρέχεται η δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών, τόσο κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας, όσο και κατά το χρονικό διάστημα της μίας εργάσιμης ημέρας μετά το τέλος αυτής, και μέχρι τις 12 μ.μ. Οι μη ανταγωνιστικές προσφορές θα ικανοποιηθούν στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price) μέχρι συνολικού ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού για κάθε μία από τις παραπάνω δύο περιπτώσεις.
Για τα έντοκα γραμμάτια δεν θα δοθεί καμία προμήθεια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πιερρακάκης: «Αβεβαιότητα και διάρκεια οι λέξεις που καθορίζουν τον αντίκτυπο από την κατάσταση στη Μ. Ανατολή»
- SOFTWeb - ADAPTIVE I.T. SOLUTIONS Α.Ε. - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ
- ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε. - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ – ΟΙΚ. ΧΡΗΣΗΣ 2025
- QUEST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. - ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΕΤΟΥΣ 2026
- Wall Street: Μεικτά πρόσημα με το βλέμμα στις εξελίξεις στα Στενά του Ορμούζ
- AUSTRIACARD HOLDINGS AG - AUSTRIACARD HOLDINGS AG: Πρόθεση διάθεσης ιδίων μετοχών στο πλαίσιο του Share Option Program της 30 Ιουνίου 2023
- Τα ΗΑΕ κατηγορούν το Ιράν ότι επιτέθηκε σε τάνκερ στα Στενά του Ορμούζ
- ΟΛΠ: Ορισμός νέου επικεφαλής Οικονομικών Υπηρεσιών και αναπληρωτή CEO
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








