Η Τουρκία επιδιώκει να αυξήσει τις αγορές φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ και να διανέμει μέρος στη γειτονιά της, δήλωσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια ενεργειακή κρίση που προκλήθηκε από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Ο Ερντογάν επισημαίνει τώρα τη δυνατότητα επέκτασης των ενεργειακών δεσμών, αλλά η Τουρκία έχει περιορισμένη ικανότητα επανεξαγωγής φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, είναι μια χώρα διέλευσης για τις αποστολές φυσικού αερίου των Αζέρων μέσω του αγωγού Trans-Anatolia που περνά στην Ελλάδα και συνδέεται με έναν άλλο αγωγό που επεκτείνεται στην Ιταλία.
Το πρώτο τρίμηνο του 2022, οι ΗΠΑ έγιναν ο μεγαλύτερος προμηθευτής LNG στην Τουρκία, η οποία εισάγει ετησίως περίπου 60 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.
Ο Ερντογάν προέτρεψε επίσης την Ουάσιγκτον να άρει τους πρόσθετους δασμούς στον τουρκικό χάλυβα και στο αλουμίνιο που επέβαλε η κυβέρνηση Τραμπ κατά τη διάρκεια μιας διπλωματικής διαμάχης και να άρει τα εμπόδια στις πωλήσεις όπλων. Οι περιορισμοί στα όπλα «επηρεάζουν αρνητικά την ασφάλεια ολόκληρης της γεωγραφίας του ΝΑΤΟ καθώς και τις εμπορικές μας σχέσεις», είπε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΚΕΔΕ: Διεκδικεί 4,5 δισ. ευρώ για το 2026 και εξαγγέλλει κινητοποιήσεις
- Γαλλία: Η Shein απέφυγε την αναστολή λειτουργίας, παραμένει υπό επιτήρηση
- Pfizer: Επικράτησε της Novo Nordisk, εξαγοράζει με 10 δισ. δολάρια τη startup κατά της παχυσαρκίας Metsera
- Μελόνι: «Με την δεξιά στην κυβέρνηση, δεν θα εγκριθεί ποτέ ειδικός φόρος για τις μεγάλες περιουσίες»
- Καταδίκη από ΝΔ και Π. Μαρινάκη της επίθεσης με γκαζάκι στα γραφεία της Ομάδας Αλήθειας
- ΤτΕ: Μειώθηκαν οι συναλλαγές μέσω καρτών το α΄εξάμηνο
- Sky News: Ο Πούτιν «παραγκώνισε» τον Λαβρόφ γιατί το έκανε να μοιάζει «αδύναμος»
- Η Κύπρος ένα βήμα πιο κοντά στο ΝΑΤΟ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








