Καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία εκτυλίσσεται, η παγκόσμια αβεβαιότητα έχει αυξηθεί, σύμφωνα με την τελευταία ανάγνωση του Παγκόσμιου Δείκτη Αβεβαιότητας – μια τριμηνιαία μέτρηση σε 143 χώρες.
Ο δείκτης βρίσκεται τώρα σε επίπεδα κοντά σε αυτά που παρατηρήθηκαν την περίοδο της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ και την ψήφο της Βρετανίας το 2016 για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Παρά το πρόσφατο άλμα, η τρέχουσα ένδειξη εξακολουθεί να είναι στα μισά του επιπέδου κατά την έναρξη της πανδημίας.
Αυτό μπορεί να οφείλεται σε τρεις λόγους.
- Πρώτον, ο COVID-19ήταν ένα παγκόσμιο γεγονός, που έπληξε σχεδόν κάθε οικονομία και σύστημα υγείας.
- Δεύτερον, το ξέσπασμα ήρθε εν μέσω ήδη αυξημένης αβεβαιότητας λόγω του Brexit και των εμπορικών εντάσεων ΗΠΑ-Κίνας.
- Και τέλος, ο δείκτης μπορεί ακόμη να ανέλθει σε μια νέα κορύφωση στην αβεβαιότητα που σχετίζεται με τον πόλεμο στην Ουκρανία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Ινδία κατηγορεί το Πακιστάν ότι παραβίασε την εκεχειρία – Επιθέσεις με drone στο Τζαμού
- Κίνα: Βουτιά στις τιμές βιομηχανικών προϊόντων τον Απρίλιο εν μέσω εμπορικού πολέμου
- Φιντάν: Η Τουρκία έτοιμη να επιβλέψει μια πιθανή εκεχειρία στην Ουκρανία
- Εθνική Πινακοθήκη: Ζητά 500.000 ευρώ από τον πρώην βουλευτή της Νίκης για τους βανδαλισμούς
- Πωλείται ξανά για 23,5 εκατ. ευρώ η πρώην «βίλα του Σον Κόνερι» στη γαλλική Ριβιέρα
- ΔΥΠΑ: Πώς και σε ποιους θα καταβληθούν οι τρεις δόσεις της επιχορήγησης 17.000 ευρώ
- Ευρωπαίοι ηγέτες: «Ναι» από Τραμπ για κυρώσεις στη Ρωσία αν ο Πούτιν αρνηθεί την εκεχειρία 30 ημερών
- Πάπας Λέων ΙΔ΄: «Ακολουθούμε τα χνάρια του Φραγκίσκου»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις