Τη στιγμή που ελληνική κυβέρνηση νομοθετεί μέτρα με στόχο να περιορίσει όσον τον δυνατό τις «απώλειες» της ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, η Κομισιόν στέλνει αυστηρά μηνύματα τονίζοντας ότι τίθεται σε κίνδυνο ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Vladis Dombrovskis, το momentum των μεταρρυθμίσεων έχει επιβραδυνθεί τους τελευταίους μήνες.
«Τον Μάιο, η Ελλάδα υιοθέτησε μια σειρά επεκτατικών δημοσιονομικών μέτρων και ανακοίνωσε περισσότερα αργότερα.
Σήμερα, η έκθεση αναφέρει ότι πακέτο είναι ακριβό και δεν είναι στη σωστή κατεύθυνση όσον αφορά την πολιτική» τόνισε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον Dombrovskis, τα μέτρα της κυβέρνησης αναιρούν ορισμένα στοιχεία σημαντικών μεταρρυθμίσεων για τη μεταμνημονιακή εποχή.
«Κι αυτά τα νέα μέτρα θέτουν σε κίνδυνο την επίτευξη του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% το 2019 και μετά.
Είναι σημαντικό να μην χαθεί η μεγάλη πρόοδος των τελευταίων ετών» τόνισε ο Dombrovskis.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ενας νεκρός στα Στενά του Ορμούζ μετά από επίθεση με βλήμα σε εμπορικό πλοίο
- ΡΑΣ: Απόφαση κόλαφος και πρόστιμο €120.000 στη Hellenic Train για την ασφάλεια των καθισμάτων και την πυροπροστασία
- Σε τροχιά επιστροφής οι αδειούχοι του Αυγούστου
- Στο μικροσκόπιο των Αρχών το βίντεο και τα αίτια της τραγωδίας στη Σίφνο
- Στο κόκκινο η μισή χώρα για φωτιές – Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
- Σε χαμηλά μηνών το δολάριο εν μέσῳ φόβων για τη Μέση Ανατολή
- “Σεισμός” στις αγορές με ρεκόρ δεκαετιών στα ομόλογα και “βουτιά” στην Ασία
- Στα 91 δολάρια το πετρέλαιο το βαρέλι
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








