Ενδιαφέρον θα έχει αν διαπιστωθεί ότι εταιρείες που συνδέονται με τον όμιλο Λάτση αναλαμβάνουν έργα του Ταμείου Ανάκαμψης που σχετίζονται με τις ένοπλες δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένου του Λιμενικού Σώματος
Με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Οικονομικών Κυριάκου Πιερρακάκη και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νικ. Δένδια εγκρίθηκαν τέσσερις συμβάσεις δωρεάς και προμήθειας τεχνολογικού εξοπλισμού προς το Ελληνικό Δημόσιο και ειδικότερα προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ενισχύοντας υποδομές του στρατιωτικού τομέα στον τομέα της υγείας και της τεχνολογικής υποστήριξης.
Δωρητές είναι η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού» με τον διακριτικό τίτλο «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.
Πρόεδρος της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ είναι η κυρία Μελίνα Τραυλού, ενώ στο Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου είναι ο Δρ. Σπύρος Λάτσης και πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου ο Δρ. Πέτρος Καλαντζής.
Σύμφωνα με το περιεχόμενο της απόφασης, οι τέσσερις συμβάσεις αφορούν την προμήθεια ενός ακτινολογικού συγκροτήματος με κρεβάτι, ενός κλιβάνου πλάσματος, ενός συστήματος ενημέρωσης ιατρών με tablet και δύο χειρουργικών προβολέων. Η συνολική αξία του εξοπλισμού ανέρχεται σε 200.300 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ, ενώ το σύνολο της δαπάνης θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από την ΑΜΚΕ «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ». Η «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που δημιουργήθηκε το 2016 με πρωτοβουλία μελών της ναυτιλιακής κοινότητας, ως ανεξάρτητη νομική οντότητα για να οργανώνει το συλλογικό κοινωνικό έργο του ελληνικού εφοπλισμού.
Η απόφαση δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β’ 2050 της 9ης Απριλίου 2026.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η χρυσή φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης σπάει κάθε ρεκόρ με αξία 300 εκατ. ευρώ
- Φρένο στην ανάπτυξη της Βρετανίας με την πρώτη συρρίκνωση μετά από οκτώ μήνες
- Νέο κύμα αναδιάρθρωσης στην Ubisoft φέρνει λουκέτο σε δύο στούντιο και εκατοντάδες απολύσεις
- Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- PERFORMANCE TECHNOLOGIES Α.Ε. - Γνωστοποίηση αγοράς ιδίων μετοχών της 11.6.2026
- Η Εθνική Τράπεζα βράβευσε 12 καινοτόμες ομάδες που ξεχώρισαν στο NBG Business Seeds
- Μουντιάλ για λίγους: Αδεια καθίσματα στη Γκουανταλαχάρα “καρφώνουν” την απληστία της FIFA
- Trastor: Πούλησε τετραώροφο κτήριο γραφείων στο Μαρούσι έναντι 9,9 εκατ. ευρώ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








