Δραματική προειδοποίηση για τις συνέπειες που θα έχει η περαιτέρω καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης απευθύνει – σε αποκλειστική του συνέντευξη στο Capital.gr – ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας. Δεν είμαστε ακόμα σε αδιέξοδο, αλλά είμαστε πολύ κοντά στον τοίχο σημειώνει, την ίδια στιγμή που οι πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο κάνουν λόγο για διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται, κυρίως στο μέτωπο των εργασιακών.
_x000D_
“Έχουμε ήδη τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα στην οικονομία”, προσθέτει ο Γ. Στουρνάρας, μια διατύπωση που μοιάζει μάλλον με τον ορισμό του understatement, όταν η αγορά έχει παγώσει, τα χρέη του δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα έχουν πιάσει ταβάνι, η εκροή των καταθέσεων συνεχίζεται, η εξάρτηση των Τραπεζών απο τον ELA αυξάνεται για πρώτη φορά εδώ και δυο χρόνια, η οικονομία επέστρεψε στην ύφεση και η κρίση εμπιστοσύνης διευρύνεται.
_x000D_
Για τον συνομιλητή του Γ. Στουρνάρα είναι σαφές ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας χρησιμοποιεί αυτή την τόσο διπλωματική γλώσσα, γιατί δεν θέλει να βάλει τρικλοποδιά στην κυβέρνηση. Αναγνωρίζει ότι πολιτικά η συμφωνία είναι δύσκολη και θέλει να βοηθήσει σε μια κατάληξη (χωρίς ατύχημα) της διαπραγμάτευσης. Δεν θέλει να εμφανιστεί ότι “νουθετεί” την κυβέρνηση. Δεν θέλει να δημιουργήσει περιττή ένταση. Άλλωστε η καλή χημεία του Γ. Στουρνάρα με το σημερινό οικονομικό επιτελείο είναι γνωστή στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πολιτική κρίση στη Βρετανία – Σε αμφισβήτηση ο Κιρ Στάρμερ
- Coca Cola HBC: Αύξηση 19,4% κερδών το 2025 με άνοδο τιμών και εκτίναξη 28,3% των «ενεργειακών»
- Ρόμπι Μπουρλάς: Από τα Public στους Operandi Partners μαζί με τον Νίκο Βαρβαδούκα
- Το πικρό φινάλε της Λίντσεϊ Βον και η συγκλονιστική εξομολόγηση για τον τραυματισμό της
- Η τιμή του πετρελαίου πέφτει καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν την ένταση ΗΠΑ – Ιράν
- Πως επηρεάστηκε το ομόλογο της Metlen μετά τη διάψευση των προβλέψεων για το EBITDA του 2025
- Υποχώρηση του δολαρίου και υψηλές “πτήσεις” για το κινεζικό γιουάν
- Πτώση για τον χρυσό εν όψει σημαντικών οικονομικών στοιχείων από τις ΗΠΑ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







