«Οι υπό ανάπτυξη δραστηριότητες του ΕΤΕΑΝ για το 2017 αφορούν στις εγγυήσεις, το ταμείο δανείων και το ταμείο μετοχικών συμμετοχών, ενώ μελλοντικά προβλέπεται να παρέχονται και συμβουλευτικές υπηρεσίες». Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) Κώστας Γαλιάτσος, ο οποίος ήταν προσκεκλημένος στην τακτική συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, με θέμα τί θα πρέπει να προσδοκούν οι πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της χώρας από το ΕΤΕΑΝ, κατά τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.
Επίσης, ο ίδιος τόνισε ότι υπάρχει έλλειψη θεσμικού πλαισίου στην Ελλάδα για τις μικροπιστώσεις, ο χρόνος απόκρισης του Ε.Τ.Ε.ΑΝ. στη διαδικασία χορήγησης δανείων είναι μηδενικός και πρόσθεσε ότι το ταμείο θα «παίξει το ρόλο του, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού και καλύπτοντας το χρηματοδοτικό κενό, που υπάρχει στη χώρα μας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις». Ο κ. Γαλιάτσος ανέφερε ότι το ΕΤΕΑΝ με βάση τα υπάρχοντα κεφάλαιά του δύναται να χορηγήσει πολύ πάνω από 1 δισ. ευρώ εγγυήσεις τραπεζικών δανείων.
“helpdesk” στο Ε.Β.Ε.Π.
Τη δημιουργία “helpdesk” στο Ε.Β.Ε.Π. για την προώθηση των δράσεων του Ε.Τ.Ε.ΑΝ., ώστε να ενημερώνονται καλύτερα οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, δηλαδή οι επιχειρηματίες, ανακοίνωσε, από την πλευρά του, ο Βασίλης Κορκίδης, ο οποίος υπογράμμισε: «Βρισκόμαστε, δυστυχώς, σε ένα καθεστώς που δεν υπάρχει ούτε προσφορά ούτε ζήτηση στη χορήγηση δανείων. Το ΕΒΕΠ και η ΕΣΕΕ θα “επικοινωνήσουν” τα νέα εργαλεία χρηματοδότησης του Ε.Τ.Ε.ΑΝ., επιδιώκοντας να υπάρχει μία ανοικτή γραμμή επικοινωνίας και συνεργασίας, προς αποφυγή της ταλαιπωρίας και των υπερβολικών απαιτήσεων, που σημειώνονται αρκετές φορές, κατά τη συνδιαλλαγή μας με τις τράπεζες».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στην Κομισιόν το αναθεωρημένο Σχέδιο «Ελλάδα 2.0» – Ποια έργα ενισχύονται
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ - Επικαιροποίηση ποσοστού συμμετοχής του κου Γκάτζαρου Γεώργιου
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ - Παπουτσάνης: Ανακοίνωση Γνωστοποίησης Συναλλαγών
- ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε. - Ανακοίνωση Αγοράς Ιδίων Μετοχών
- Κάποτε και οι μεγάλες αγάπες τελειώνουν: Η Σία Κοσιώνη αποχωρεί από τον ΣΚΑΪ μετά από 20 χρόνια
- ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ΑΕ - Οικονομική κατάσταση ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ΑΕ (2025,Τριμηνιαία,Ενοποιημένη)
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








