Γκίκας: «Στηρίζουμε τα νησιά μας, στην αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας»
Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανος Γκίκας, ανταποκρινόμενος στις ανάγκες που υπάρχoυν στην Κεφαλονιά λόγω της παρατεταμένης λειψυδρίας και αποδεχόμενος την σχετική εισήγηση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, υπέγραψε εγκρίσεις δύο αδειών προσωρινής εγκατάστασης και λειτουργίας μονάδων αφαλάτωσης, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα της λειψυδρίας.
Συγκεκριμένα οι σχετικές αποφάσεις αφορούν:
- Στην άδεια προσωρινής εγκατάστασης και λειτουργίας μονάδας αφαλάτωσης, συνολικής δυναμικότητας 1000m3/d, στη θέση “Φισκάρδο” της Δ.Ε. Ερισού για λογαριασμό του Δήμου Σάμης.
Στην άδεια προσωρινής εγκατάστασης και λειτουργίας μονάδας αφαλάτωσης δυναμικότητας 600m3/d, στην θέση “Φρύδι” για λογαριασμό του Δήμου Σάμης.
Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανος Γκίκας, σχετικά με το θέμα, δήλωσε:
«Το φαινόμενο της λειψυδρίας εξελίσσεται σε ένα σύνθετο και δύσκολο πρόβλημα, ειδικά για τις τοπικές κοινωνίες της νησιωτικής χώρας. Αυτή η έκτακτη συνθήκη, μας υποχρεώνει να κινηθούμε άμεσα και αποτελεσματικά για να περιορίσουμε και να διαχειριστούμε τις συνέπειες της λειψυδρίας στους κατοίκους, στους επισκέπτες, αλλά και στην οικονομική δραστηριότητα των νησιών μας.
Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής υπό τις κατευθύνσεις του Υπουργού Χρήστου Στυλιανίδη, με συγκεκριμένες δράσεις και παρεμβάσεις, προχωρούμε στις αναγκαίες λύσεις που άπτονται στη διαχείριση του νερού. Το Υπουργείο μας και συνολικά η Κυβέρνησή μας, στηρίζει εμπράκτως τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης των νησιωτικών περιοχών, σε αυτές τις σύνθετες καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε λόγω της κλιματικής κρίσης».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τσιάρας από το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας: Στήριξη και ανθεκτικότητα αγροτών
- Στα 7,8 δισ. δολάρια η συμφωνία εξαγοράς της Arcellx από την Gilead
- Η στενή σχέση Τραμπ και Ινφαντίνο πολιτικοποιεί το ποδόσφαιρο σύμφωνα με τον Σεπ Μπλάτερ
- Έκκληση για άμεση στήριξη στον πατήρ Αντώνιο και στους συνεργάτες του για να αποφύγουν τη φυλακή (video)
- Ο Μερτς δηλώνει πως τέσσερα χρόνια μετά η Ρωσία δεν κερδίζει αυτόν τον πόλεμο
- Επείγουσα οδηγία της Ινδίας προς τους πολίτες της να φύγουν από το Ιράν
- Το Bloomberg αποκαλύπτει πρόθεση της ΕΕ να αναστείλει την επικύρωση της συμφωνίας με τις ΗΠΑ
- ΔΕΣΦΑ: Δεσμεύθηκε το 98% της χωρητικότητας στον Κάθετο Διάδρομο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








