Αντιμέτωποι με τρεις κατηγορίες ο υπεύθυνος του εργοστασίου αλλά και ο υπεύθυνος παραγωγής του εργοστασίου της Βιολάντα στα Τρίκαλα
Νέες διώξεις αναφορικά με τη φονική έκρηξη στο εργοστάσιο της Βιολάντα στα Τρίκαλα, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε εργαζόμενες.
Για απολογία έχουν κληθεί ο υπεύθυνος του εργοστασίου αλλά και ο υπεύθυνος παραγωγής του εν λόγω εργοστασίου της Βιολάντα.
Τα δύο στελέχη του εργοστασίου κατηγορούνται για άμεση συνέργεια σε έκρηξη με δόλο, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και πρόκληση σωματικών βλαβών, επίσης κατά συρροή, όπως αναφέρει το rthess.gr.
Οι διώξεις προέκυψαν ύστερα από τις καταθέσεις εργαζομένων του εργοστασίου, που ανέφεραν πως είχαν ενημερώσει, σε πολλές περιπτώσεις, τα εν λόγω άτομα σχετικά με την έντονη οσμή στο εργοστάσιο.
Ο υπεύθυνος παραγωγής, κατά την ίδια πηγή, έχει ήδη λάβει – μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του – προθεσμία για να απολογηθεί στις 27 Απριλίου, ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνει και το δεύτερο άτομο.
Στο κτίριο έχει μεταχθεί και ο ιδιοκτήτης της Βιολάντα, ο οποίος έχει προφυλακιστεί, για συμπληρωματική κατάθεση.
Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες μέρες είχε κατατεθεί το πόρισμα των μεταλλουργών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, που είχε επιβεβαιώσει τις φθορές στη σωλήνωση.
Από τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα δύο στελέχη που απολογούνται σήμερα, φέρονται να είχαν γνώση της επικίνδυνης κατάστασης που είχε δημιουργηθεί από διαρροή στο εργοστάσιο, χωρίς να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες.
Προανακριτικά κάποιοι εργαζόμενοι φέρεται να έχουν καταθέσει πως είχαν ενημερώσει τα δύο στελέχη της μονάδας για τη δυσάρεστη οσμή.
Στην δικαιοσύνη ξανά ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου
Στα δικαστήρια Τρικάλων αναμένεται να βρεθεί και ο ιδιοκτήτης της Βιολάντα, ο οποίος κατηγορείται για έκρηξη με ενδεχόμενο δόλο, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και πρόκληση σωματικών βλαβών, για να δώσει συμπληρωματική κατάθεση.
Υπενθυμίζεται ότι η τραγωδία σημειώθηκε στις 26/1/2026, όταν έκρηξη που αποδίδεται σε διαρροή από σωλήνα προπανίου στο εργοστάσιο κόστισε τη ζωή σε πέντε εργαζόμενες.
Συνολικά τρία άτομα βρίσκονται αντιμέτωπα με κατηγορίες για την υπόθεση της πολύνεκρης έκρηξης.
Την πόρτα του ανακριτή αναμένεται να περάσουν το επόμενο διάστημα και άλλα άτομα όπως κρατικοί λειτουργοί που υπέγραφαν τις αδειοδοτήσεις της επιχείρησης, αλλά και μηχανικοί.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πάρος: Προσφυγή στα δικαστήρια για ανέγερση ξενοδοχείου στο «Πίσω Λιβάδι»
- Vitex (Αφοί Γιαννίδη): Ρεκόρ πωλήσεων αλλά οι επισφάλειες μείωσαν τα κέρδη
- ElvalHalcor: Υπερκάλυψη 2,75 φορές στην αύξηση κεφαλαίου των 250 εκατ. ευρώ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη με το βλέμμα σε σύγκρουση ΗΠΑ – Ιράν και τεχνολογία
- Πράσινο φως από Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για το νέο «Καραϊσκάκη» του Μαρινάκη
- Χαβιέ Τέμπας κατά FIFA: «Καταστρέφει την ποδοσφαιρική βιομηχανία, να παραιτηθεί ο Ινφαντίνο»
- ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε. - ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. 22 – 07 – 2026
- ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΞΙΩΝ 22 – 07 – 2026
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








