Ο πρόεδρος της ΕΟΚ ανακοίνωσε την αποχή του από κάθε δραστηριότητα στο μπάσκετ μέχρι να ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία, ενώ συνεχίζονται οι απολογίες για τη φερόμενη χειραγώγηση αγώνων
Νέες εξελίξεις καταγράφονται στην υπόθεση «Basketgate», με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, να γνωστοποιεί την απόφασή του να απέχει από κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με το μπάσκετ, μέχρι να ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία.
Η απόφαση έγινε γνωστή την Κυριακή (25/10), ημέρα κατά την οποία ο Βαγγέλης Λιόλιος και ο συνεργάτης του, Γιώργος Μαυραγάνης, προσήλθαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων για να απολογηθούν στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση φερόμενης χειραγώγησης αγώνων.
Ο πρόεδρος της ΕΟΚ ενημέρωσε τον ανακριτή για την πρόθεσή του να αποσυρθεί προσωρινά από την ενεργό ενασχόληση με το άθλημα, έως ότου ολοκληρωθεί η διερεύνηση της υπόθεσης.
Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα στη διοίκηση της Ομοσπονδίας, η οποία καλείται να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της, ενώ η δικαστική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σε αυξημένη ετοιμότητα η ΕΟΚ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΚ παρακολουθεί τις εξελίξεις, έχοντας αποφασίσει να πραγματοποιεί συνεχείς συνεδριάσεις, ακόμη και δύο φορές την ημέρα.
Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι βρίσκεται σε κατάσταση εγρήγορσης και πως, ανάλογα με την πορεία της υπόθεσης, θα προχωρήσει στις προβλεπόμενες θεσμικές ενέργειες.
Βασική προτεραιότητα αποτελεί η διατήρηση της διοικητικής συνέχειας και η απρόσκοπτη διεξαγωγή των αγωνιστικών υποχρεώσεων, καθώς οι εξελίξεις επηρεάζουν την ηγεσία του ελληνικού μπάσκετ.
Στο μικροσκόπιο δεκάδες αγώνες
Η δικαστική έρευνα αφορά καταγγελίες για ενδεχόμενη χειραγώγηση αποτελεσμάτων και παράνομες παρεμβάσεις σε αγώνες καλαθοσφαίρισης.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι αρχές εξετάζουν συνολικά 49 αναμετρήσεις της περιόδου 2016-2026, αναζητώντας στοιχεία για πιθανές αξιόποινες πράξεις.
Ο Βαγγέλης Λιόλιος αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Ο συνήγορός του, Παναγιώτης Παπαϊωάννου, έχει υποστηρίξει ότι δεν προκύπτουν αποδεικτικά στοιχεία που να συνδέουν τον εντολέα του με χειραγωγημένους αγώνες.
Συνεχίζονται οι απολογίες
Η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί τη Δευτέρα (26/10), όταν έχουν προγραμματιστεί οι απολογίες της διαιτητή Βάσως Τσαρούχα, του Ηλία Κορομηλά και του Τάσου Πηλοΐδη.
Ήδη, την Παρασκευή (23/10), ο πρώην διαιτητής Πέτρος Παπαπέτρου κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, αρνούμενος τις κατηγορίες.
Παράλληλα, στο πλαίσιο της ευρύτερης διερεύνησης, εξετάζονται οικονομικά δεδομένα και περιουσιακά στοιχεία εμπλεκόμενων προσώπων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Βαγγέλης Λιόλιος: Παύει «προσωρινά κάθε ενασχόληση» με το μπάσκετ
- Τα 17 ταξίδια που πρέπει να προγραμματίσετε από τώρα: Η ελληνική περιοχή που ξεχώρισε
- Η δουλειά που πληρώνει έως 775.000 δολάρια τον χρόνο
- Forbes 30 Under 30: Η επιχειρηματίας που είδε την εταιρεία της να καταρρέει πριν κλείσει τα 30
- Πώς να κρατήσετε το σπίτι ζεστό χωρίς να πληρώνετε μια περιουσία – Το λάθος με τον θερμοστάτη
- Εκλογές στη Βραζιλία: Ο Λούλα αναζητά μία τελευταία ανατροπή
- Κλείνουν παραλίες στα ΗΑΕ μετά από διαρροή πετρελαίου από δεξαμενόπλοιο
- Βρετανία: Οι περιορισμοί στη μετανάστευση απειλούν κλάδο 15 δισ. λιρών – Φόβοι για λουκέτα
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








