Με 100% επιδότηση για επτά μήνες
Λήγει την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων από επιχειρήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας που αφορά 25.000 νέους.
Σημειώνεται ότι έχουν ήδη καλυφθεί οι πρώτες 22.000 θέσεις, δηλαδή το 88%.
Το «πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για άνεργους νέους 18-29 ετών» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) ξεκίνησε τον Ιούνιο και αποτελεί την πρώτη δράση της ΔΥΠΑ στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ.
Στόχος της δράσης είναι η προετοιμασία 25.000 άνεργων νέων για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.
Ωφελούμενοι είναι άνεργοι, ηλικίας 18-29 ετών, εγγεγραμμένοι στο ψηφιακό μητρώο ανέργων της ΔΥΠΑ, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, που ούτε συμμετέχουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης ή κατάρτισης ούτε απασχολούνται.
Η δράση απευθύνεται σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα σε όλη τη χώρα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μίας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού, κατά το τρίμηνο πριν από την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΔΥΠΑ.
Οι επιχειρήσεις εντάσσονται, ανάλογα με το προσωπικό τους, ως εξής:
Επιχειρήσεις με προσωπικό: 1-3 άτομα – Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 1
Επιχειρήσεις με προσωπικό: 4-9 άτομα – Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 2
Επιχειρήσεις με προσωπικό: 10-19 άτομα – Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 3
Επιχειρήσεις με προσωπικό: 20-30 άτομα – Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 5
Επιχειρήσεις με προσωπικό: 31-50 άτομα – Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 8
Επιχειρήσεις με προσωπικό: 51+ άτομα – Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 20% του προσωπικού και έως 20 ωφελούμενους
Το πρόγραμμα έχει διάρκεια επτά μήνες και η ΔΥΠΑ καταβάλλει στους ωφελούμενους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό, με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας, ενώ οι ωφελούμενοι έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη του e-ΕΦΚΑ.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η διαδικασία συμμετοχής είναι πολύ απλή. Οι επιχειρήσεις υποβάλλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις στο gov.gr και προσδιορίζουν την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα των θέσεων. H ΔΥΠΑ επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις, οι εργασιακοί σύμβουλοι υποδεικνύουν στην επιχείρηση υποψηφίους και η επιχείρηση επιλέγει μεταξύ των υποψηφίων.
Με συνολικό προϋπολογισμό 200 εκατ. ευρώ, το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και την ΕΕ, μέσω του προγράμματος «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή». Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.dypa.gov.gr/anoikta-proghrammata.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Το κατηγορώ της Μαρίας Καρυστιανού κατά πιθανής επιλογής Τασούλα
- Ηταν τόσο εύκολο: Η Interamerican μειώνει στο 50% το ποσοστό αύξησης του δείκτη του ΙΟΒΕ για τα ασφάλιστρα υγείας
- Συνελήφθη διεθνής ποδοσφαιριστής της Σεβίλλης για παράνομο στοιχηματισμό
- Κλειστά τα σχολεία στα Καλάβρυτα λόγω της κακοκαιρίας
- ΕΣΗΕΑ: Όχι στην κατάργηση fact checking από τη Meta
- Σοβαρή εξέλιξη στη Σερβία: Ο Βούτσιτς ζητά δημοψήφισμα στήριξης από το λαό
- Τουρκία: Τέταρτη θητεία στην προεδρία θα διεκδικήσει ο Ερντογάν
- Alter Ego Media: Δημόσια προσφορά 20 – 22 Ιανουαρίου για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών με ανώτατη τιμή 4 ευρώ/μετοχή
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις