Οικονομία

ΕΑΕΕ: Μείωση 1% στα ασφαλιστήρια Ζωής στο εννεάμηνο

Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων, εννεαμήνου (Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου) 2014, παρουσίασε μείωση 1% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013.

Αυτό προκύπτει από μελέτη της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ). Στην έρευνα συμμετείχαν 59 ασφαλιστικές επιχειρήσεις οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 94,4% της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων (με βάση στοιχεία 2013) και τα στοιχεία αναλύονται ως εξής:

+11,8% στις Ασφαλίσεις Ζωής
-10% στις Ασφαλίσεις Ζημιών (-13,4% στην Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης Οχημάτων)

Ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ Α. Σαρρηγεωργίου, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της μελέτης ανέφερε : «Ο Σεπτέμβριος του 2014 είναι ο έβδομος μήνας εντός του εννιαμήνου, που οι Ασφαλίσεις Ζωής παρουσιάζουν θετικό πρόσημο σε μηνιαία βάση. Μάλιστα, η αυξητική τάση στην παραγωγή παρατηρήθηκε σε όλους τους επιμέρους κλάδους της Ζωής (παραδοσιακά προγράμματα, αποταμιευτικά, επενδυτικά κ.ά.). Η πορεία των Ασφαλίσεων Ζωής αντικατοπτρίζει την ανάγκη των πολιτών να εξασφαλίσουν τα πιο πολύτιμα αγαθά τους (ζωή, υγεία, σύνταξη) μέσω της σιγουριάς που προσφέρει ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα και αποτελεί θετικό σημάδι για τη συνολική πορεία της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Οικονομία

close menu