Ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας 2% φέτος και 2,2% το 2018 προβλέπει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) με τη νέα έκθεσή της, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, διατηρώντας αμετάβλητες τις προηγούμενες προβλέψεις που έκανε τον Μάιο του 2017. Η ελληνική οικονομία επανήλθε στην ανάπτυξη στο πρώτο εξάμηνο του έτους, εν μέσω προόδου στις μεταρρυθμίσεις και ενίσχυσης της εμπιστοσύνης, αναφέρει η EBRD. Η ανάπτυξη στο πρώτο εξάμηνο του 2017 ήταν 0,6% σε ετήσια βάση, ενισχυμένη από τις καλές επιδόσεις του βιομηχανικού και εξαγωγικού τομέα, προσθέτει.
“Αναμένουμε να δούμε μία αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, με ώθηση από ένα ακόμη έτος- ρεκόρ για τον τουρισμό και συνεπώς διατηρούμε την πρόβλεψή μας για ανάπτυξη 2% στο σύνολο του 2017. Διατηρούμε, επίσης, την πρόβλεψή μας για το 2018 στο 2,2%”, αναφέρει η έκθεση, προσθέτοντας: “Ωστόσο, παραμένουν καθοδικοί κίνδυνοι αναφορικά με την πρόβλεψη, καθώς η οικονομία βρίσκεται ακόμη σε δύσκολη θέση, με τα τρέχοντα επίπεδα επενδύσεων αρκετά χαμηλότερα από τις αποσβέσεις, κάτι που σημαίνει μία σταθερή επιδείνωση του κεφαλαιακού αποθέματος”.
Η EBRD αναθεώρησε προς τα επάνω τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη των χωρών που χρηματοδοτεί (EBRD Region), με τον ρυθμό να εκτιμάται στο 3,3% φέτος και 3,0% το 2008, αυξημένο κατά 0,9 και 0,2 της ποσοστιαίας μονάδας, αντίστοιχα, σε σχέση με τις προβλέψεις του Μαΐου 2017. Ειδικά για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η EBRD προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 3,6% φέτος και 3,3% το επόμενο έτος, αυξημένο κατά 0,5 και 0,3 της ποσοστιαίας μονάδας σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στην Ελλάδα το Samsung Pay βάζει νέα δεδομένα στον ανταγωνισμό των digital wallets
- Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Βαριές απώλειες μετά τις απειλές Τραμπ κατά του Ιράν
- Διπλή υπερκάλυψη για το 5ετές ομόλογο της Seanergy – Άντλησε 100 εκατ. ευρώ
- Βουλή: Στην Ολομέλεια το ν/σ για κύρωση Παραχώρησης του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας
- Η Ρωσία απαγορεύει τις εξαγωγές ντίζελ μετά τα ουκρανικά πλήγματα σε διυλιστήρια
- Seanergy Maritime Holdings Corp. - Ανακοίνωση της τελικής απόδοσης και του Επιτοκίου των Ομολογιών
- Άργος: Στο ΚΑΤ ο 20χρονος που πυροβόλησαν αστυνομικοί – Είναι εγκεφαλικά νεκρός
- ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ ΠΡΟΦΙΛ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








