Για τους αγρότες περισσεύουν οι χαρακτηρισμοί από το στέλεχος ...που μιλάει εξ' ονόματος του λαού
Στα πηγαδάκια της πιάτσας έπεσε με θόρυβο η ανάρτηση με τις «Αγροτικές λεβεντιές» όχι γιατί ανακάλυψε ξαφνικά κάποιος ότι οι κινητοποιήσεις ταλαιπωρούν, αλλά γιατί αναφέρονται βαριές εκφράσεις. Η αυστηρότητα περισσεύει για τους αγρότες αλλά σπανίζει όταν η συζήτηση αγγίζει την κυβέρνηση και τις παραλείψεις της. Γιατί το «πλήττουν τους συμπολίτες τους» είναι εύκολη φράση από πληκτρολόγιο, δύσκολη όμως, όταν πρέπει να ειπωθεί και προς τα πάνω, εκεί όπου οι αποφάσεις κοστίζουν σε όλους, όχι μόνο σε όσους κόβουν τον δρόμο αλλά και σε όσους κόβουν πολιτικές.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η Ν. Τζαέλα είναι αντιπρόεδρος (μη εκτελεστικό μέλος) στο Διοικητικό Συμβούλιο μεγάλης εταιρείας.
Όταν, λοιπόν, μια θεσμική, εταιρική ιδιότητα συναντά μια τόσο επιθετική γλώσσα απέναντι σε μια κοινωνική ομάδα που διαμαρτύρεται, το ερώτημα δεν είναι «με ποιους είναι». Δεν μπορεί να βαφτίζεις «εχθρό» όποιον δεν χωράει στη φωτογραφία.Γιατί στο τέλος, ο «λαός» δεν είναι σύνθημα για να το σηκώνουμε όταν μας βολεύει. Είναι άνθρωποι κι αν θες να κάνεις πολιτική (ή δημόσιο λόγο), ξεκινάς με μια απλή άσκηση λιγότερη περιφρόνηση, περισσότερη επιχειρηματολογία. Οι «εχθροί του λαού» είναι ιστορικά η πιο φτηνή κατηγορία και η πιο ακριβή ζημιά.
Αν μάλιστα η χώρα απειληθεί από ξένη χώρα – όπως συχνά-πυκνά και όταν σας συμφέρει το αναφέρετε, οι αγρότες θα είναι αυτοί που θα τρέξουν να την υπερασπιστούν.
Ακολουθούν μερικές αναρτήσεις της κυρίας Τζαβέλα. Ολο το μεγαλείο των αναρτήσεων μπορείτε να το βρείτε στο λογαριασμό της στο X:
Αγροτικές λεβεντιές:
Μπορεί να έχουν δίκιο σε κάποια θέματα . Δικαιούνται να κάνουν κινητοποιήσεις .
Αυτο ΟΜΩΣ που είναι γιαιδουρια, είναι ότι αυτην την χρονική περίοδο ΔΕΝ ΠΛΗΤΤΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
Τους συμπολίτες τους πλήττουν Γιαυτο κ δεν εχει κανένα λαϊκο έρεισμα πια ο…— Νίκη Τζαβέλα (@tzavelaniki) December 20, 2025
Χριστουγεννιάτικη συνάντηση Γρηγόρη Δημητριάδη με νέους και νέες της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚhttps://t.co/48pD6bHtoA
— ΕΛΛΑΔΑ 24 (@ellada24) December 20, 2025
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Βουτιά στο εμπορικό ισοζύγιο της Ευρωζώνης – Έλλειμμα 7,8 δισ. ευρώ τον Μάιο
- ΑΑΔΕ: Ψηφιακό “ξεμπλοκάρισμα” τραπεζικών λογαριασμών με πληρωμή του 25% της οφειλής
- ΕΛΣΤΑΤ: Αλμα 23,4% στα έσοδα μουσείων και αρχαιολογικών χώρων τον Μάρτιο
- ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - Εταιρικές Ανακοινώσεις 5357/2026 (δεν είναι διαθέσιμη η Ελληνική μετάφραση)
- Οριακή άνοδος του ευρώ έναντι του δολαρίου στην αγορά συναλλάγματος
- JUMBO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - Ενημέρωση για τις Αποφάσεις της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της εταιρείας «JUMBO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»
- Μαρκ Έσπερ στους FT: «Οι ΗΠΑ δεν θα νικήσουν το Ιράν με βομβαρδισμούς»
- FT: «Μπλόκο» της Αθήνας στο νέο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας για την προστασία της Dynagas
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








