Διεθνή

ΕΕ: Διαβούλευση για νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Οι κυρώσεις θα περιλαμβάνουν επικαιροποιημένο κατάλογο αγαθών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για κατασκευή και προμήθεια όπλων

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να ξεκινήσει τη διαδικασία διαβούλευσης για το 12ο κύμα κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία.
Το τελευταίο πακέτο θα μπορούσε να περιλαμβάνει απαγόρευση των ρωσικών διαμαντιών και πρόσθετα μέτρα για την πρόληψη της παράκαμψης των κυρώσεων. Η ΕΕ επιδιώκει επίσης να επεκτείνει τον κατάλογο των απαγορευμένων αγαθών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τη Ρωσία για την κατασκευή και την προμήθεια όπλων.

Από την άλλη πλευρά, ένας προτεινόμενος έκτακτος φόρος επί των κερδών που προέρχονται από τα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία της ρωσικής κεντρικής τράπεζας προχωρά με αργούς ρυθμούς μεταξύ των κρατών μελών.

Εν τω μεταξύ, οι χώρες της Ομάδας των Επτά φέρονται να βρίσκονται σε συνομιλίες για τη βελτίωση της εφαρμογής του ανώτατου ορίου τιμών του ρωσικού πετρελαίου, καθώς οι τιμές του αργού ξεπερνούν πλέον το όριο των 60 δολαρίων που έχει ενσωματωθεί στον μηχανισμό.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu