Εγκύκλιο σχετικά με το εργόσημο εξέδωσε ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εγκύκλιο, στην κατηγορία των απασχολουμένων με αμοιβή και παρακράτηση εισφορών, μέσω της διαδικασίας έκδοσης και εξαργύρωσης εργοσήμου, υπάγονται μόνο οι διαιτητές, βοηθοί διαιτητές και παρατηρητές διαιτησίας των αγώνων αθλημάτων επαγγελματικής κατηγορίας στους οποίους συμμετέχουν Α.Α.Ε. (Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες). Επομένως, όπως ορίζει η εγκύκλιος, με την ανωτέρω τροποποίηση, εξαιρούνται ρητά οι διαιτητές, βοηθοί διαιτητές, καθώς και οι παρατηρητές διαιτησίας για αγώνες αθλημάτων ερασιτεχνικής κατηγορίας.
Σημειώνεται ότι η ανωτέρω διάταξη ισχύει από τις 19 Ιουλίου 2018, ημερομηνία ισχύος του άρθρου 279 του Ν. 4555/2018, με το οποίο εντάχθηκε η νέα κατηγορία των διαιτητών στη διαδικασία του εργοσήμου.
Επίσης, από τις 24 Δεκεμβρίου 2018, στα πρόσωπα που αμείβονται και ασφαλίζονται με τη διαδικασία του εργοσήμου προστίθενται και οι απασχολούμενοι ως κομπάρσοι σε τηλεοπτικές εκπομπές ή παραγωγές κινηματογραφικών ταινιών ή διαφημίσεων που αμείβονται με την ώρα ή την ημέρα, σε τακτά ή μη χρονικά διαστήματα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πόσο τζίρο κάνει η Swarovski στην Ελλάδα
- Cosmos Aluminium: Ισχυρή ανάπτυξη με αύξηση τζίρου, διπλασιασμό σχεδόν της κερδοφορίας και ενίσχυση εξαγωγών
- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Α.Τ.Ε. - ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ
- Αργεντινή – Αίγυπτος: Από την «καταδίκη» του 0-2, στη μυθική ανατροπή 3-2 με Μέσι
- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Α.Τ.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- LAMDA DEVELOPMENT Α.Ε. - Παρουσίαση Οικονομικών Αποτελεσμάτων Α΄ Τριμήνου 2026
- ΝΑΤΟ: Η Ελλάδα ανάμεσα στις πέντε χώρες που θα αυξήσουν στο 3,5% του ΑΕΠ τις αμυντικές δαπάνες
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








