Επιχειρήσεις

Εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη: Απονομή υποτροφιών της PeopleCert

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Βύρων Νικολαΐδης και οι βραβευθέντες σπουδαστές.ς

Εντάσσεται σε γενικότερο στόχο επιστροφής νέου ανθρώπινου στοιχείου στην Πόλη

Σε κλίμα συγκίνησης, στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα εκδηλώσεων της Πατριαρχικης Μεγάλης του Γένους Σχολής στην Κωνσταντινούπολη,  έλαβε χώρα η δεύτερη απονομή του προγράμματος υποτροφιών της εταιρείας, τεχνολογίας PeopleCert, του Κωνσταντινοπολίτη επιχειρηματία Βύρωνα Νικολαΐδη, σε Μεταπτυχιακούς και Διδακτορικούς φοιτητές με καταγωγή από την Πόλη (μέσω παππούδων ή γονέων), που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους κατά τη φοίτησή τους (στη Μεγάλη του Γένους Σχολή.

Μετά από ενδελεχή επιλογή από πενταμελή επιτροπή, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Γιώργος Δουκίδης, στους φοιτητές απονεμήθηκαν τρεις τιμητικές διακρίσεις, που συνοδεύονταν από 4.000 ευρώ στον καθένα και τρεις υποτροφίες 8.000 ευρώ, οι οποίες έφεραν τα ονόματα τριών καθηγητών ελληνικών σχολείων της Κωνσταντινούπολης και των κοντινών νησιών, όπως η Μεγάλη του Γένους Σχολή και  η Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αίτηση για τις υποτροφίες έκαναν 56 άτομα, αριθμός αυξημένος σε σχέση με πέρυσι, πρώτη χρόνια θέσπισης της υποτροφίας, όταν και είχαν δηλώσει συμμετοχή 35.

Εξάλλου, σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν και πιστοποιήσεις από πλευράς PeopleCert, με το συνολικό ποσό προσφοράς προς τους νέους από την Πόλη να ξεπερνά τα 100.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, ο μεταπτυχιακός φοιτητής Χρυσόστομος Βουτσάς και οι υποψήφιοι διδάκτορες Αγγελική Δαμιανού και Δημήτρης Πρόκος έλαβαν τιμητικές διακρίσεις, ενώ την υποτροφία “Άριστη Κιμιατζη” έλαβε η υποψήφια διδάκτωρ Σωτηρία Ίρις Ντολάπτση, την υποτροφία “Δημήτρης Παντελάρας” επίσης υποψήφια διδάκτωρ Ευφροσύνη Κορωναίου και την υποτροφία “Βασίλειος Κασαπίδης” η μεταπτυχιακή φοιτήτρια Θεοδώρα Δελημπασόγλου-Αχτύπη, η οποία μάλιστα ζει και διδάσκει στην Ίμβρο.

“Μία γιορτή της εκπαίδευσης”, χαρακτήρισε ο Ιδρυτής και Πρόεδρος της PeopleCert Βύρων Νικολαΐδης τη συγκεκριμένη εκδήλωση,  επισημαίνοντας ότι η Κωνσταντινούπολη ήταν διαχρονικα φάρος εκπαίδευσης και ότι αυτές οι υποτροφίες εντάσσονται σε μεγαλύτερο πλαίσιο,  αυτό της προσπάθειας για την επιστροφή νέων ανθρώπων με καταγωγή από την Πόλη. “Η Πόλη μπορεί να γίνει μια γέφυρα Ελλάδας και Τουρκίας υπό τη σκεπή του Οικουμενικου Πατριαρχειου” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ειδικό βραβείο “Πατριάρχης Βαρθολομαίος” στους εκδότες της Πόλης

“Γράφουμε μια ωραία σελίδα στην εκπαίδευση της Πόλης” ανέφερε ο Διευθυντής της Μεγάλης του Γένους Σχολή Δημήτρης Ζώτος, ενώ το λόγο έλαβε και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, προς τιμήν του οποίου μάλιστα απονεμήθηκε και ένα ειδικό βραβείο σε τρεις Έλληνες εκδότες της Πόλης, στον Μιχάλη Βασιλειάδη, εκδότη της Απογευματινής της Πόλης, στον Ανδρέα Ρομπόπουλο, εκδότη της Ηχως και στην Πεπη Τσουκατου, εκδότρια της εφημερίδας Πολίτης.

“Είναι μια πράξη με ειδικό συμβολισμό” ανέφερε ο Πατριάρχης, “χρωστούμε στη Μεγάλη του Γένους Σχολή την αναζωογόνηση της παιδείας στην Πόλη μετά την άλωση. Είναι μια εορτή της παιδείας” πρόσθεσε.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu