Επιπλέον εκπτώσεις έως 15% στα τιμολόγια των μεγάλων καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας για τη διετία 2016-2017 αποφάσισε σήμερα η γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ ύστερα από πρόταση του Δημοσίου που είναι ο βασικός μέτοχος της επιχείρησης.
_x000D_
Η συνέλευση συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως με βασικό θέμα τα τιμολόγια των καταναλωτών υψηλής τάσης ύστερα από τη νομοθετική ρύθμιση του Αυγούστου που προβλέπει την κατάργηση των εκπτώσεων 20% που ίσχυαν για τη διετίας 2014-2015. Η πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου προς τη γενική συνέλευση προβλέπει 7 διαφορετικά τιμολόγια ανάλογα με το προφίλ κατανάλωσης κάθε βιομηχανίας επί τη βάσει των οποίων θα γίνουν διαπραγματεύσεις με τη βιομηχανία.
_x000D_
Επιπλέον αυτών η πρόταση του Δημοσίου όπως διατυπώθηκε από τον γεν. Γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Μ. Βερροιόπουλο προβλέπει εκπτώσεις με την ακόλουθη κλίμακα ανάλογα με την ετήσια κατανάλωση κάθε βιομηχανίας:
_x000D_
Έως 10 γιγαβατώρες μηδέν έκπτωση
_x000D_
10-50 GWh έκπτωση 4%
_x000D_
50-200 GWh έκπτωση 6%
_x000D_
200-400 GWh έκπτωση 8%
_x000D_
400-700 GWh έκπτωση 10%
_x000D_
700-1000 GWh έκπτωση 12%
_x000D_
1000-2000 GWh έκπτωση 13%
_x000D_
2000 GWh και πάνω έκπτωση 15%.
_x000D_
Έτσι το “μπουκέτο” των προσφερόμενων τιμολογίων φθάνει τον αριθμό 56.
_x000D_
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Μ. Παναγιωτάκης ανέφερε ότι η πρόταση του βασικού μετόχου είναι υποχρεωτική για την εταιρία και δεν τίθεται θέμα συμφωνίας ή διαφωνίας. Πρόσθεσε ότι δεν έχει γίνει αξιολόγηση αν με την πρόταση αυτή καλύπτεται ή όχι το κόστος της επιχείρησης , τόνισε ωστόσο ότι η πρόταση είναι στα πλαίσια της νομιμότητας.
_x000D_
Η συνέλευση αποφάσισε επίσης τη συνέχιση της τιμολόγησης για την Αλουμίνιον της Ελλάδος με το υφιστάμενο τιμολόγιο έως ότου ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις των δυο πλευρών ή λυθεί με άλλο τρόπο η διαφορά. Ακόμη εγκρίθηκε η διάθεση μέρους του τροφείου που προβλέπει η τελευταία Συλλογική Σύμβαση της ΔΕΗ (συνολικά 12 εκατ. Ευρώ) για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης με προτεραιότητα τη σίτιση των παιδιών στα σχολεία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- «Μεταρρυθμίσεις» που υπονομεύουν τη συνοχή των Ενόπλων Δυνάμεων και την Εθνική Άμυνα
- Navios Maritime: Στα 111,7 εκατ. δολάρια τα καθαρά κέρδη το α΄εξάμηνο
- Greenpeace: Το τρένο είναι συνήθως ακριβότερο από το αεροπλάνο για τα ευρωπαϊκά ταξίδια
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μεικτά πρόσημα με φόντο την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ – ΕΕ
- ΕΧΑΕ: Στο 6,58% το ποσοστό της Praude
- Reuters: Ο Πούτιν ζητάει από την Ουκρανία, παράδοση του Ντονμπάς και όχι δυτικά στρατεύματα στο έδαφός της
- Τι αναφέρει το υπ. Υγείας για τον θάνατο του Απόστολου Βεσυρόπουλου
- ΗΠΑ: Εφετείο της Ν. Υόρκης ακύρωσε την ποινή 464 εκατ. δολαρίων κατά του Τραμπ για απάτη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις