Στην πρώτη θέση αποθήκευσης ενέργειας για το 2025, η Μεγάλη Βρετανία
Ανοδική πορεία κατέγραψε η αποθήκευση ενέργειας μέσω μπαταριών στην Ευρώπη την προηγούμενη χρονιά.
Σύμφωνα με στοιχεία από την Aurora Energy Search, η Ευρώπη εγκατέστησε πέρυσι 6,2 GW αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες, κάτι που σηματοδοτεί ισχύ 50% αυξημένη σε ετήσια βάση.
Πιο συγκεκριμένα, η συνολική ισχύς σκαρφάλωσε τον περασμένο Νοέμβριο στα 17,4 GW, ενώ σε σχέση με τις χώρες που βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις αποθήκευσης ήταν η Βρετανία με 1,6 GW, στη συνέχεια η Ιταλία με 0,9 GW και η Γερμανία με 0,7 GW.
Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, είναι αρκετά χαμηλά στην αποθήκευση, την ώρα όμως που γίνονται προσπάθειες για να κάνει περισσότερα βήματα. Τα τελευταία χρόνια σημειώνεται αύξηση στα αιτήματα Σταθμών Αποθήκευσης Ηλεκτρικής Ενέργειας που έχουν κατατεθεί στον ΔΕΔΔΗΕ με έμφαση σε συγκεκριμένες περιοχές και επενδυτική στόχευση.
Για παράδειγμα, με βάση τα νεότερα στοιχεία, η Στερεά Ελλάδα συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό αιτημάτων, κυρίως έργα ισχύος 10 MW με χωρητικότητα 20 MWh, αξιοποιώντας την εγγύτητα σε ισχυρά δίκτυα και κόμβους ΑΠΕ.
Έπεται η Δυτική Μακεδονία με μπαταρίες μεσαίας κλίμακας που έρχονται να αντικαταστήσουν σταδιακά τον ρόλο των παλιών θερμικών μονάδων στην ευστάθεια του συστήματος.
Την ίδια στιγμή, σε ό,τι αφορά την Κεντρική Μακεδονία υπάρχουν πιο λίγα έργα, τα οποία, ωστόσο, έχουν σαφέστερο στόχο, βρίσκονται σε αγροτικές εκτάσεις και είναι εύκολα προσβάσιμα σε υφιστάμενες υποδομές διανομής.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πρόστιμο 60.000 ευρώ στη Γενική Ταχυδρομική από ΑΔΑΕ, με ένα πολύ ενδιαφέρον σκεπτικό
- H EKT υπόσχεται τώρα κοινά πρωτόκολλα για φθηνότερες συναλλαγές και λιγότερη εξάρτηση από «γίγαντες»
- Τέσσερις νεκροί στο Λίβανο από επιδρομές του Ισραήλ
- Κλειστοί δρόμοι στη Θεσσαλονίκη Σάββατο και Κυριακή λόγω του Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος»
- Ο Ερντογάν απέπεμψε τον υπουργό Παιδείας λόγω των ενόπλων επιθέσεων σε σχολεία
- Ο Αραγτσί αποχώρησε από το Πακιστάν χωρίς συνάντηση με Αμερικανούς αξιωματούχους
- Ελλάδα και Γαλλία στρατηγική συμμαχία για μια ισχυρότερη Ευρώπη
- Τι προβλέπει το μνημόνιο με τη Γαλλία για την πυρηνική τεχνολογία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








