Επιχειρήσεις

Ελ.Βενιζέλος: Μεγάλη ζήτηση για μετοχές – Εγγραφές 1,3 δισ. σε δύο μέρες

Η ζήτηση υπερκάλυψε την προσφορά από την πρώτη ημέρα εγγραφών

Το ενδιαφέρον διεθνών επενδυτών και εγχώριων αποταμιευτών προσελκύουν η δημόσια εγγραφή και η ιδιωτική τοποθέβτηση μετοχών της εταιρείας “Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών.

Η ζήτηση υπερκάλυψε την προσφορά από την πρώτη ημέρα εγγραφών και την δεύτερη είχε φθάσει στο τριπλάσιο. Μέχρι την προσεχή Πέμπτη που θα ολοκληρωθεί η διαδικασία, εκτιμάται ότι θα έχουν κατατεθεί προσφορές συνολικού ποσού 3,5 δισ.ευρώ, που θα καλύψουν στο 8πλάσιο τον προσφερόμενο αριθμό μετοχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η συμβολή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών στο Χρηματιστήριο – Θα επιστρέψουν οι επενδυτές;

Αναλυτικά στοιχεία - Πόσοι είναι, πόσο έχουν αυξηθεί και παράλληλα πόσο έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια...

Το σκέλος της ιδιωτικής τοποθέτησης που απευθύνεται σε ξένους επενδυτές υπερκαλύφθηκε από την πρώτη ημέρα, καθώς είχαν γίνει ήδη πολλές προεγγραφές, που ενεργοποιήθηκαν με την έναρξη της διαδικασίας.

Στην αγορά διατίθεται το 17,27% ως 19% των υφιστάμενων μετοχών κυριότητας ΤΑΙΠΕΔ. Επιπλέον 10% θα πωληθεί με premium,στην καναδέζικη AviAlliance, η οποία είναι τώρα μεγαλύτερος μέτοχος με 40% και θα ανεβάσει το ποσοστό της σε 50%. αποκτώντας τον έλεγχο της εταιρείας του αεροδρομίου. Ποσοστό 1% θα διατεθεί στον όμιλο Κοπελούζου στην τιμή που θα προκύψει από το βιβλίο.

Μέσω δημόσιας προσφοράς διατίθενται σε εγχώριους επενδυτές 9.545.455 μετοχές ΔΑΑ, που θα φθάσουν σε 10.500.000 τεμάχια, σε περίπτωση υπερβάλλουσας ζήτησης. Μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης και βιβλίου προσφορών διατίθενται σε ξένους επενδυτές ως 46.500.000 μετοχές.

Όσον αφορά στην τιμή διάθεσης, οι διαθέσεις της αγοράς θα φανούν, κατά τις δύο τελευταίες ημέρες της 6ήμερης διαδικασίας. Λόγω της υπερκάλυψης, εκτιμάται ότι όσοι έχουν εγγραφεί στα χαμηλά του εύρους ίσως οδηγηθούν σε αναθεώρηση της προσφοράς για να μην μείνουν εκτός.

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ενέκρινε το ενημερωτικό δελτίο του Ελ. Βενιζέλος

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu