Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Πράγας, ο δράστης αφού σκόρπισε τον θάνατο, πυροβόλησε τον εαυτό του και έπεσε από την οροφή του κτιρίου από όπου πυροβολούσε.
Τουλάχιστον 15 νεκροί και 30 τραυματίες από πυροβολισμούς στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Καρόλου στην πρωτεύουσα της Τσεχίας, Πράγα. Ανάμεσα στους νεκρούς και ο δράστης, για τον οποίο νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών της Τσεχίας δήλωσε ότι «εξουδετερώθηκε». Οι 9 από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Οι πυροβολισμοί δεν συνδέονται με τη διεθνή τρομοκρατία, διευκρίνισε ο Τσέχος υπουργός Εσωτερικών, Βιτ Ρακούσαν.
Η φωτογραφία του:
Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Πράγας, ο δράστης αφού σκόρπισε τον θάνατο, πυροβόλησε τον εαυτό του και έπεσε από την οροφή του κτιρίου από όπου πυροβολούσε.
Η τσεχική αστυνομία ανακοίνωσε στο Twitter, ότι λίγο μετά τις 15:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδας) κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της για ένα περιστατικό που συνέβη σε εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Πλατεία Γιαν Πάλαχ της τσεχικής πρωτεύουσας. Αργότερα είπε ότι αστυνομικές δυνάμεις εξουδετέρωσαν τον δράστη.
«Όλο το κτίριο εκκενώνεται αυτήν τη στιγμή και υπάρχουν πολυάριθμοι νεκροί και δεκάδες τραυματίες στο σημείο», ανέφερε η αστυνομία.
Ο υπουργός Εσωτερικών Βιτ Ρακούσαν δήλωσε στη κρατική τηλεόραση ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί η παρουσία κανενός άλλου ενόπλου δράστη και κάλεσε τους ανθρώπους να ακολουθήσουν τις οδηγίες της αστυνομίας.
Ένα email προς το προσωπικό της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Καρόλου ανέφερε ότι ένας ένοπλος δράστης βρισκόταν σε ένα από τα κτίριά του Πανεπιστημίου. Η διοίκηση του Πανεπιστημίου καλούσε το προσωπικό να «μην μετακινηθεί». «Μην πάτε πουθενά, αν είστε στα γραφεία, κλειδώστε τα και τοποθετήστε έπιπλα μπροστά στην πόρτα, σβήστε τα φώτα», ανέφερε το email.
Η αστυνομία απέκλεισε το σημείο και ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους.
Σοκαριστική εικόνα με φοιτητές να κρύβονται σε περβάζι για να σωθούν, ρισκάροντας τις ζωές τους

Σοκαρισμένη η διεθνής κοινότητα
«Συντετριμμένος» δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αυτά που συνέβησαν στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Καρόλου στην Πράγα.
«Είμαι συντετριμμένος από την είδηση της φρικτής επίθεσης στην Πράγα. Εκ μέρους του ελληνικού λαού, εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων και τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Οι σκέψεις μας είναι με το λαό της Τσεχίας», έγραψε ο Πρωθυπουργός στο “Χ”.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΚΤ: Διπλασιάζει τις τράπεζες που ελέγχει για ανοίγματα στην ιδιωτική πίστωση
- Νέοι Συντελεστές Στάθμισης Μετοχών Δεικτών FTSE/XA
- Νέοι Συντελεστές Στάθμισης Μετοχών σε Δείκτες
- Chevron – HELLENiQ ENERGY: «Πράσινο φως» για την είσοδο στο Block 10 του Κυπαρισσιακού Κόλπου
- Επιστρέφει στη φυλακή ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος
- Στενά του Ορμούζ: «Ανοικτά χωρίς διόδια», λέει ο Βανς, «χρέωση τελών» η Τεχεράνη
- ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΞΙΩΝ 16 – 06 – 2026
- Euronext Athens: Πράσινο φως για την εισαγωγή της Attica Πολυκαταστήματα στην Κύρια Αγορά
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








