Οι μικρότερες τράπεζες απαντούν σε κενά τα οποία αφήνουν σκόπιμα ή ακούσια οι συστημικές τράπεζες, είπε η CEO της Attica Bank
Η Διευθύνουσα Σύμβουλος, Attica Bank, Ελένη Βρεττού, μιλώντας στο 10ο Φόρουμ των Δελφών τόνισε πως “οι παγκόσμιες εξελίξεις δημιουργούν μούδιασμα. Όμως κάθε κρίση δημιουργεί ευκαιρίες και αυτό το είδαμε και στην περίοδο της πανδημίας. Οι ελληνικές τράπεζες βγήκαν με δυναμισμό και διοχέτευσαν κεφάλαια, ευρωπαϊκά και δικά τους, στην οικονομία.
Στη συγκεκριμένη συγκυρία είναι πολύ ευχάριστο που έχουμε ένα πολύ ισχυρό τραπεζικό σύστημα, σε συστημικές και μικρότερες συστημικές τράπεζες», τόνισε και πρόσθεσε πως «πρέπει να επιδείξουμε ψυχραιμία να εμπνεύσουμε εμπιστοσύνη στους πελάτες μας και να ενθαρρύνουμε τον κόσμο να επενδύσει».
Η κα Βρεττού, σχολίασε επίσης πως η ελληνική αγορά χωράει «και 5η και 6η τράπεζα» η οποία θα λειτουργήσει «για την ενίσχυση του ανταγωνισμού. Οι μικρότερες τράπεζες απαντούν σε κενά τα οποία αφήνουν σκόπιμα ή ακούσια οι συστημικές τράπεζες και αυτό φαίνεται και από τα δικά μας αποτελέσματα, καθώς στη θετική μας πιστωτική επέκταση συνέβαλαν κυρίως μικρομεσαίες επιχειρήσεις».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μινεσότα: Συνελήφθη ο ύποπτος για τη δολοφονία της βουλευτή των Δημοκρατικών
- Μια G7 διαφορετική ξεκινάει στον Καναδά
- Ινδία: Βρέθηκε το δεύτερο μαύρο κουτί του Boeing 787 που συνετρίβη
- Πανελλήνιες 2025: Τελευταία μέρα εξετάσεων για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ
- Μέση Ανατολή: Στους 224 οι νεκροί από τις Ισραηλινές επιθέσεις – Νέα ομοβροντία πυραύλων από το Ιράν
- Καιρός: Eως τους 33 βαθμούς η θερμοκρασία – Πού αναμένονται βροχές
- Εξαιρετική χρονιά για την Generali Hellas το 2024
- Μέση Ανατολή: Ισραηλινό πλήγμα σε απόσταση 2.300 χιλιομέτρων εντός του Ιράν
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις