Η Εταιρεία με την επωνυμία ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και το διακριτικό τίτλο «ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.» (εφεξής «η Εταιρεία») ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι ολοκληρώθηκε η συναλλαγή πώλησης του Κλάδου των ΑΠΕ στην MOTOR OIL RENEWABLE ENERGY ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. (εφεξής «ΜΟRE») θυγατρικής της ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. (MOH).
_x000D_
Συγκεκριμένα, μετά τη λήψη όλων των απαραίτητων εγκρίσεων και αδειών από τις αρμόδιες αρχές σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, στις 14.12.2022 υλοποιήθηκε η συναλλαγή για την μεταβίβαση από την Εταιρεία του 75% του κλάδου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, προς την εταιρεία ΑΝΕΜΟΣ RES HOLDINGS AE (ΑΝΕΜΟΣ HOLDINGS), θυγατρικής της MORE κατά 75%, και στην οποία η ΕΛΛΑΚΤΩΡ συμμετέχει με ποσοστό 25%.
_x000D_
Το συνολικό τίμημα για τη μεταβίβαση του ποσοστού 75% στην ΑΝΕΜΟΣ HOLDINGS ανήλθε σε €671,5 εκατ. (equity value).
_x000D_
Η ανωτέρω ενημέρωση γίνεται σύμφωνα με τους Κανονισμούς (ΕΕ) 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του επιτελείου του Κιρ Στάρμερ λόγω της υπόθεσης Επστάιν
- Αγγιξε τα 6.50 μέτρα η στάθμη του νερού στο Πύθιο του Διδυμότειχου
- Ανοιχτή πρόσκληση 360.000 ευρώ για startups και ΜΜΕ σε καινοτόμες λύσεις φυτικών πρωτεϊνών
- Τέλος στην ασυλία των funds ζητά το ΠΑΣΟΚ: “Να επιβληθεί ο νόμος για τα κόκκινα δάνεια”
- Χαλαρά πέρασε από τις Σέρρες η ΑΕΚ 4-0 τον Πανσερραϊκό για την 20η αγωνιστική της Super League
- Ανετη νίκη για την Τακαϊτσι στην Ιαπωνία, εξασφαλίζει πάνω από τα δύο τρίτα των εδρών
- Ελπίδες για νίκη επί του προχωρημένου καρκίνου του πνεύμονα χάρη σε νέο εμβόλιο
- Aσχημη πτώση για τη γνωστή Αμερικανίδα αθλήτρια του αλπικού σκι, Λίντσεϊ Βον
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








