Η ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε, κατόπιν προφορικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με δημοσιεύματα στον Τύπο, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η εξ΄ολοκλήρου θυγατρική της ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΕ, βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την απόκτηση από την ΑΒΑΞ μετοχών των εταιρειών ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε., που αντιστοιχούν σε ποσοστά 5,69% και 6,35% του μετοχικού κεφαλαίου των ανωτέρω εταιρειών αντιστοίχως.
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
Κατόπιν ερωτήματος της Eπιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Χρηματιστηρίου Αθηνών σχετικά με δημοσιεύματα του Τύπου αναφορικά με την συμμετοχή της ΑΒΑΞ ΑΕ (η «Εταιρεία») στην παραχώρηση της ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ, η Εταιρεία διευκρινίζει τα εξής:
_x000D_
Όπως έχει ήδη αναφερθεί στις Εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου για το 2021 και το α’ εξάμηνο του 2022, ο Όμιλος ΑΒΑΞ έχει λάβει την απόφαση να απο-επενδύσει από ορισμένες συμμετοχές, με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίηση των περιουσιακών του στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων συμμετοχών του σε έργα παραχώρησης.
_x000D_
Στα πλαίσια αυτά η Εταιρεία διερεύνησε το επενδυτικό ενδιαφέρον για εκχώρηση του ποσοστού 20,53% στην ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ (και 21,55% στην ΓΕΦΥΡΑ Λειτουργία ΑΕ), έχοντας καταλήξει σε επί της αρχής συμφωνία με τους υπόλοιπους μετόχους των εν λόγω εταιρειών για την μεταβίβαση του συνόλου της συμμετοχής της.
_x000D_
Η επί της αρχής αυτής συμφωνία εξαρτάται από όρους, αιρέσεις και προϋποθέσεις, οι οποίες δεν την καθιστούν οριστική. Όταν και εφόσον οι όροι αυτοί συντρέξουν και οι προϋποθέσεις και αιρέσεις πληρωθούν, η Εταιρεία θα προβεί, όπως πάντα, σύμφωνα με τον νόμο και αμελλητί, στις δέουσες γνωστοποιήσεις προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΤτΕ: Μειώθηκαν οι συναλλαγές μέσω καρτών το α΄εξάμηνο
- Sky News: Ο Πούτιν «παραγκώνισε» τον Λαβρόφ γιατί το έκανε να μοιάζει «αδύναμος»
- Η Κύπρος ένα βήμα πιο κοντά στο ΝΑΤΟ
- Μακρόν για την κλοπή στο Λούβρο: «Τα κοσμήματα θα βρεθούν»
- Κικίλιας: «Η αποτύπωση των συμφωνιών Ελλάδας – ΗΠΑ θα φανεί στο κόστος ζωής των Ελλήνων»
- Wall Sreet: Απώλειες 1 τρισ. δολάρια σε μια βδομάδα για τους τεχνολογικούς κολοσσούς
- Σε εξέλιξη οι εργασίες στις πληγείσες από τον «Daniel» γέφυρες της Θεσσαλίας
- Kοζάνη: Χαμηλές και φέτος οι προσδοκίες για την παραγωγή κρόκου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








