Δικαιούχοι του προσωρινού μερίσματος θα είναι οι μέτοχοι της εταιρείας που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. την Τρίτη, 23.12.2025
Η εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε., μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πώλησης των ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις Α.Ε. και Γούρνες Ανάπτυξη & Διαχείριση Ακινήτων Α.Ε., γνωστοποίησε στο Χρηματιστήριο Αθηνών ότι το Διοικητικό Συμβούλιο (16 Οκτωβρίου 2025) ενέκρινε τη διανομή μικτού προσωρινού μερίσματος €0,50 ανά μετοχή για τη χρήση 2025. Το συνολικό μικτό ποσό ανέρχεται σε €174.096.002,50.
Το μέρισμα υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 5% (εφόσον επιβάλλεται βάσει των άρθρων 61, 62 και 64 του ν. 4172/2013). Κατά συνέπεια, το καθαρό ποσό που θα λάβουν οι μέτοχοι διαμορφώνεται σε €0,475 ανά μετοχή.
Οι ίδιες μετοχές δεν δικαιούνται μέρισμα, επομένως, τόσο το μικτό όσο και το καθαρό ποσό ανά μετοχή θα προσαυξηθούν αναλογικά με τις ίδιες μετοχές που θα κατέχονται κατά την ημερομηνία αποκοπής.
Χρονοδιάγραμμα
Ημερομηνία αποκοπής (ex-dividend): Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2025
Ημερομηνία προσδιορισμού δικαιούχων (record date): Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2025
Έναρξη πληρωμής (payment date): Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2025
Τρόπος καταβολής
Η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί μέσω της ALPHA BANK Α.Ε.:
Μέσω των Συμμετεχόντων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (τράπεζες, θεματοφύλακες, χρηματιστηριακές), σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΛ.Κ.Α.Τ. και τις αποφάσεις της ATHEXCSD.
Κληρονόμοι θανόντων μετόχων με τίτλους σε Ειδικό Λογαριασμό στο Σ.Α.Τ. (χειρισμός ATHEXCSD): πληρωμή μέσω δικτύου καταστημάτων ALPHA BANK μετά τη νομιμοποίησή τους και έως 31 Δεκεμβρίου 2031.
Νομικές διευκρινίσεις
Παραγραφή δικαιώματος είσπραξης: μετά από πέντε (5) έτη από το τέλος του έτους που γεννήθηκε η απαίτηση (ΑΚ 250 περ. 15).
Μετά την παραγραφή, τα σχετικά ποσά περιέρχονται στο Ελληνικό Δημόσιο (άρθρο 1 ν.δ. 1195/1942).
Επικοινωνία για μετόχους: Τμήμα Εξυπηρέτησης Μετόχων ΕΛΛΑΚΤΩΡ: τηλ. 210 8185078 & 210 8185076.
Εδώ η ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- INTERLIFE: Αύξηση 7,55% παραγωγής ασφαλίστρων εννεαμήνου 2025
- Μικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- Austriacard: Πτώση 14% των εσόδων στα 262,4 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο 2025
- Αποχώρησε μετά από 25 χρόνια από τη Eurobank ο Π. Διαμαντούρος, σε ποια εταιρεία κατευθύνθηκε
- Με άρωμα Ισραήλ η Wonderful AI που έρχεται στην Ελλάδα, μετά από 100 εκατ. δολάρια χρηματοδότηση
- Γιατί η Καλλιμάνης μπαίνει στο έτοιμο σούσι με επένδυση άνω των 2,5 εκατ. ευρώ
- Boeing: 28,45 εκατ. δολαρίων σε συγγενή θύματος πτήσης της Ethiopian Airlines που συνετρίβη το 2019
- ΟΤΕ: Αυξημένες 5% οι πωλήσεις στο γ’ τρίμηνο για τον Ομιλο – Εκτακτη διανομή 40 εκατ. στους μετόχους
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








