Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκονται οι εργασίες αστικής ανάπλασης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και του παράκτιου μετώπου τέσσερεις μόλις μήνες μετά την μεταβίβαση των μετοχών στη Lamda Development από την ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ.
_x000D_
Ειδικότερα, όπως προκύπτει από αναρτήσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Lamda Development Οδυσσέα Αθανασίου, αλλά και του διαδικτυακού τόπου «the Ellinikon», τα έργα στο Ελληνικό είναι σε τροχιά ταχείας ανάπτυξης. Το επόμενο βήμα, εντός του Νοεμβρίου, είναι η έναρξη των μεγάλων εργασιών κατεδάφισης των σταδίων ξιφασκίας και μπάσκετ, οι πρώτες ορατές εργασίες από την Λεωφόρο Ποσειδώνος, ανοίγοντας τον δρόμο για τα επόμενα έργα. Για τον Φεβρουάριο έχει προγραμματιστεί η έναρξη των μεγάλων έργων υποδομών, καθώς έχει προηγηθεί, πολύ πριν την μεταβίβαση των μετοχών, η εκπόνηση μελετών που ξεπερνούν μέχρι στιγμής τα 80 εκατ. ευρώ με κάθε λεπτομέρεια για καθένα από τα δεκάδες έργα που θα γίνουν.
_x000D_
Αμέσως μετά τα έργα υποδομών ξεκινούν, όπως έχει ανακοινωθεί, οι εργασίες για την κατασκευή του πρώτου «πράσινου» ουρανοξύστη Marina Tower στην περιοχή της μαρίνας του Αγίου Κοσμά, που θα αποτελεί το υψηλότερο παραθαλάσσιο κτήριο στη Μεσόγειο. Όπως έχει ανακοινωθεί, ο συνολικός προϋπολογισμός του Marina Tower, κυμαίνεται στα 250 εκατ. ευρώ, ενσωματώνοντας τις βέλτιστες περιβαλλοντικές πρακτικές και τα πλέον σύγχρονα διεθνώς πρωτόκολλα ασφάλειας.
_x000D_
Στο εργοτάξιο του Ελληνικού σε εξέλιξη βρίσκονται, μεταξύ άλλων, και οι εργασίες αναστήλωσης, με ιδιαίτερη προσοχή, του νεότερου μνημείου – υποστέγου Γ’ της πολεμικής Αεροπορίας «Hangar C».
_x000D_
Ένα ακόμη θετικό βήμα στην αξιοποίηση της πρώην έκτασης του αεροδρομίου του Ελληνικού που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη αποτελεί και η πρόσφατη απόφαση της ολοκλήρωσης της διαδικασίας κατακύρωσης για το Καζίνο Ελληνικού στην Ένωση Εταιριών με τον διακριτικό τίτλο ATHENS IRC, η οποία αποτελεί μετεξέλιξη της αρχικής Αναδόχου Inspire Athens, λόγω των μεταβολών που επήλθαν στη μετοχική σύνθεσης της τελευταίας, όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ)
_x000D_
Το Ελληνικό, όπως έχει αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, δεν είναι απλά ένα έργο ανάπτυξης ακινήτων αλλά αποτελεί ένα «game changer» ικανό να αλλάξει τα δεδομένα στην ελληνική οικονομία. Όπως ανέφερε ο κ. Οδυσσέας Αθανασίου στο Instagram «πάντα οι πράξεις μιλούν δυνατότερα από τα λόγια. Ένα νέο Ελληνικό ξεπηδά από τα χαλάσματα του παλιού».
_x000D_
Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, εκτεινόμενη σε μια περιοχή τριπλάσια του μεγέθους του Μονακό, η ανάπλαση του παροπλισμένου αεροδρομίου του Ελληνικού θα προσθέσει έως και 2,2% στην οικονομία της χώρας και 80.000 θέσεις εργασίας έως το 2025.
_x000D_
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Eναλλακτικές για να συνεχίσει τη χρηματοδότηση της ευρωπαϊκής άμυνας αναζητεί η Κομισιόν
- Η Χαμάς δεν θα παραδώσει τα όπλα της υποστηρίζει ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης
- Στις κάλπες η Ιαπωνία με την Τακαΐτσι να διεκδικεί την αυτοδυναμία
- Ο Τούρκος Alperen Sengun ζητά (ξανά) συγγνώμη για σχόλιο, αυτή τη φορά σεξιστικό
- Ολυμπιακός εναντίον Παναθηναϊκού (21:00) στο απόλυτο ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαίρου
- Ο Λεκορνί ζήτησε από την Υπουργό Πολιτισμού της Γαλλίας, να εγκαταλείψει την κυβέρνηση
- Θεοδωρικάκος: 150 εκατ. ευρώ για Τεχνητή Νοημοσύνη σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις
- Eνας στους δύο Γερμανούς τάσσεται υπέρ της παροχής μεγαλύτερης βοήθειας στην Ουκρανία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








