Διεθνή

Ελον Μασκ: Δικαστής του ακύρωσε αμοιβή 55 δισ. δολαρίων!

Δικαιώθηκε μέτοχος που ισχυρίστηκε ότι ήταν υπερβολικό το ποσό

Δικαστής του Ντέλαγουερ ακύρωσε το πακέτο αποζημίωσης ύψους 55 δισεκατομμυρίων δολαρίων του διευθύνοντος συμβούλου της Tesla, Έλον Μασκ, δικαιώνοντας έναν μέτοχο που ισχυρίστηκε ότι ήταν υπερβολική η αμοιβή του. Πρόκειται για μεγάλο χτύπημα στον Μασκ καθώς αναζητά επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων για νέα εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η χθεσινή απόφαση, η οποία ισοδυναμεί με την πρώτη του μεγάλη ήττα σε δικαστήριο, σημαίνει ότι πέντε χρόνια αφότου χορηγήθηκε στον Ελον Μασκ η μεγαλύτερη αμοιβή στελέχους στην Ιστορία, το διοικητικό συμβούλιο της Tesla θα πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή και να καταλήξει σε μια νέα πρόταση.

Η δικαστής του Ντέλαγουερ, Kathaleen McCormick, είπε ότι ο Μασκ έλεγχε το διοικητικό συμβούλιο μέσω της προσωπικότητάς του και της επιρροής του, ακόμη και με μόλις 22% μετοχών στην Tesla, ενώ το διοικητικό συμβούλιο δεν μπορούσε να αποδείξει ότι η χορήγηση μετοχών είχε γίνει σε δίκαιη τιμή και μέσω μιας δίκαιης διαδικασίας.

«Ο Μασκ ήταν ο παραδειγματικός σούπερ σταρ CEO… και κυριάρχησε στη διαδικασία που οδήγησε στην έγκριση του σχεδίου αποζημίωσης του διοικητικού συμβουλίου», έγραψε η McCormick.

Η τιμή της μετοχής της Tesla χάνει περίπου 3% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Wall.

«Σας συνιστώ τη Νεβάδα ή το Τέξας, αν προτιμάτε οι μέτοχοι να αποφασίζουν τα θέματα», έγραψε σε ανάρτησή του στο Χ ο Ελον Μασκ.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu