Τη μείωση των αποδοχών για τα στελέχη της Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. (ΕΛΠΕ Α.Ε.) αποφάσισε στην πρώτη του συνεδρίαση το νέο διοικητικό συμβούλιο του ομίλου, στο πλαίσιο της μισθολογικής πολιτικής η οποία θα επανεξετασθεί με βάση έρευνα που διεξάγεται από εξωτερικό συνεργάτη.
_x000D_
Αναλυτικά, οι σταθερές ετήσιες αμοιβές για τον εκτελεστικό πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο μειώνονται κατά 10% και οι μεταβλητές αμοιβές τους κατά 40%. Επίσης, οι νέοι γενικοί και ανώτεροι διευθυντές θα λαμβάνουν ετήσιες σταθερές αμοιβές μειωμένες κατά 15% από τους αντίστοιχους μέσους όρους που ισχύουν σήμερα.
_x000D_
Ταυτόχρονα, ο όμιλος προχωράει σε δραστική διοικητική αναδιάρθρωση της οργανωτικής του δομής. Συγκεκριμένα, στη σημερινή συνεδρίαση του δ.σ. αποφασίστηκε η αναβάθμιση σε γενικές διευθύνσεις των διευθύνσεων Εσωτερικού Ελέγχου, Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων και οι Υπηρεσίες Εμπορίας, καθώς και η αναδιοργάνωση των διευθύνσεων Ασφάλειας, Υγιεινής και Περιβάλλοντος των Διυλιστηρίων, Προμηθειών, Πληροφορικής και Συστημάτων.
_x000D_
Στο πλαίσιο αυτό, τοποθετούνται τρεις νέοι γενικοί διευθυντές, οκτώ ανώτεροι διευθυντές και οκτώ διευθυντές, όλοι προερχόμενοι από το έμπειρο και δοκιμασμένο στελεχιακό δυναμικό του ομίλου.
_x000D_
Στον πενταετή στρατηγικό σχεδιασμό του ομίλου εντάσσονται:
_x000D_
- _x000D_
- Η υλοποίηση του διετούς προγράμματος ολιστικής ασφάλειας που εκπονήθηκε λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τις προτάσεις για την περαιτέρω ενίσχυση της κουλτούρας ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος.
- Η ολοκλήρωση της εγκατάστασης και λειτουργίας του συστήματος εισροών-εκροών σε όλες τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις του ομίλου.
- Συγκεκριμένες δράσεις για τον έλεγχο κα περιορισμό του λειτουργικού κόστους.
- Μέτρα για την ενδυνάμωση και βελτίωση της εργασιακής κουλτούρας και την καλύτερη επικοινωνία με τους εργαζόμενους του ομίλου. Αυτά περιλαμβάνουν τη δημιουργία κλίματος αριστείας, εξωστρέφειας και ανταγωνιστικότητας, τη βελτίωση των συστημάτων αξιολόγησης της απόδοσης των εργαζομένων, την αμεροληψία, αξιοκρατία και αναγνώριση των δεξιοτήτων και της προσφοράς των εργαζομένων.
- Η περαιτέρω βελτίωση της κερδοφορίας του ομίλου. Η κερδοφορία του α΄ εξαμήνου 2015 (EBITDA 299 εκατ. ευρώ) συνεχίστηκε και το γ΄ τρίμηνο για το 2016, στόχος είναι το EBITDA (κέρδη προ τόκων φόρων και αποσβέσεων) να υπερβεί τα 650 εκατ. ευρώ. ενώ και για την περίοδο 2017-2020, στόχος είναι τα 800 εκατ. ευρώ ετησίως.
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Generali Hellas: Σύμβαση με Ευρωκλινική Αθηνών για χρήση του λογισμικού SAP
- Safe Bulkers, Inc. - Οικονομική κατάσταση Safe Bulkers, Inc. (2026,Εξαμηνιαία,Ενοποιημένη)
- ΟΝΥΞ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη με «καύσιμο» εταιρικά αποτελέσματα και πτώση του πετρελαίου
- Visa: Προχωράει σε 2.600 απολύσεις και επιταχύνει τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης
- Η FIFA ανοίγει την πόρτα σε επενδυτές μέσω νέας εταιρείας αξίας 20 δισ. δολαρίων, στα «κάγκελα» η UEFA
- ElvalHalcor: Ο Νίκος Καλλέργης νέος επικεφαλής Εξυπηρέτησης Μετόχων και Εταιρικών Ανακοινώσεων
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







