Η μέση συνολική διανυκτέρευση για το μήνα Φεβρουάριο 2025, ανήλθε σε 2,2 ημέρες
Αύξηση κατέγραψαν τον Φεβρουάριο οι αφίξεις αλλά και οι διανυκτερεύσεις σε τουριστικά καταλύματα (ξενοδοχεία, κάμπινγκ και ενοικιαζόμενα δωμάτια), σύμφωνα με τα προσωρινά μηνιαία στοιχεία κίνησης καταλυμάτων ξενοδοχειακού τύπου που έδωσε την Παρασκευή στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ.
Πιο αναλυτικά, οι αφίξεις στα τουριστικά καταλύματα ανήλθαν σε 792.580 και οι διανυκτερεύσεις σε 1.736.159, σημειώνοντας αύξηση σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2024, κατά 2,5% στις αφίξεις και 3,5% στις διανυκτερεύσεις.
Ειδικότερα, κατά τον μήνα Φεβρουάριο 2025 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2024, παρατηρήθηκε αύξηση 3,8% στις αφίξεις και 4,9% στις διανυκτερεύσεις των αλλοδαπών. Αντίστοιχα για τους ημεδαπούς, παρατηρήθηκε αύξηση στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις κατά 1,8% και 2,5%, αντίστοιχα.
Μεγαλύτερη συμβολή στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις στο σύνολο των καταλυμάτων, παρατηρήθηκε από τους ημεδαπούς με 64,5% και 59,9%, αντίστοιχα.
Η μέση συνολική διανυκτέρευση για το μήνα Φεβρουάριο 2025, ανήλθε σε 2,2 ημέρες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κίνα: Σταθερή παρέμεινε η αγορά ξένου συναλλάγματος τον Απρίλιο
- 21η Μαΐου: Η μεγάλη γιορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης
- Μέση Ανατολή: Νέοι βομβαρδισμοί στη Γάζα – Η Ευρώπη πιέζει το Ισραήλ εν μέσω 55 νέων θανάτων
- Νέο φωτοβολταϊκό στη Βοιωτία από τη Green Mile
- Αλ. Μπεχράκης, Πρόεδρος Ένωσης Data Centers: Γιατί υπάρχει ζήτηση για κέντρα δεδομένων στην Ελλάδα
- Από την Πέλλα στο Παρίσι: Eυρωπαϊκό πρόγραμμα γνωρίζει στους Γάλλους τα ελληνικά φρούτα
- Ελληνική Προεδρία στον ΟΗΕ: Στο επίκεντρο η άρση κυρώσεων στη Συρία
- Μαύρη λίστα δημοσίου: Τελευταία ευκαιρία για ρύθμιση χρεών πριν τη δημοσιοποίηση ονομάτων
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις