Ο Γενικός Δείκτης Τιμών Εκροών κατά τον μήνα Ιούνιο 2025, σε σύγκριση με τον δείκτη του Μαΐου 2025, παρουσίασε αύξηση 0,7%
Αύξηση 3,4% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Τιμών Εκροών στη Γεωργία – Κτηνοτροφία (χωρίς επιδοτήσεις) του μηνός Ιουνίου 2025, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2024 (+3,3% από το 2023) σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.
Αναλυτικά:
Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Τιμών Εκροών κατά 3,4%, τον μήνα Ιούνιο 2025, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2024, οφείλεται: α) στην αύξηση κατά 5,0% του δείκτη τιμών της φυτικής παραγωγής και κυρίως στη μεταβολή της ομάδας φρούτα, και β) στη μείωση κατά 1,0% του δείκτη τιμών της ζωικής παραγωγής.
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών Εκροών κατά τον μήνα Ιούνιο 2025, σε σύγκριση με τον δείκτη του Μαΐου 2025, παρουσίασε αύξηση 0,7%.
Ο μέσος σταθμικός Δείκτης Εκροών του δωδεκαμήνου Ιουλίου 2024 – Ιουνίου 2025, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Ιουλίου 2023 – Ιουνίου 2024, παρουσίασε μείωση 2,7%.
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών Εισροών στη Γεωργία – Κτηνοτροφία του μηνός Ιουνίου 2025, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2024, παρουσίασε μείωση 1,1% έναντι μείωσης 1,5% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση του Ιουνίου 2024 με τον Ιούνιο 2023.
Η μείωση του Γενικού Δείκτη Τιμών Εισροών κατά 1,1%, τον μήνα Ιούνιο 2025, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2024, οφείλεται: α) στη μείωση κατά 1,9% του δείκτη τιμών των αναλώσιμων μέσων και κυρίως στη μεταβολή της ομάδας λοιπά αγαθά και υπηρεσίες και β) στην αύξηση κατά 1,4% του δείκτη τιμών του σχηματισμού παγίου κεφαλαίου.
Ο Γενικός Δείκτης Εισροών κατά τον μήνα Ιούνιο 2025, σε σύγκριση με τον δείκτη του Μαΐου 2025, παρουσίασε αύξηση 0,2%.
Ο μέσος Δείκτης Εισροών του δωδεκαμήνου Ιουλίου 2024 – Ιουνίου 2025, παρουσίασε μείωση 2,0% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Ιουλίου 2023 – Ιουνίου 2024.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Wall Street: Μεικτά πρόσημα με τον Nasdaq στη δίνη του sell-off στα τσιπ
- ΗΠΑ: Στα 101,5 δισ. δολάρια υποχώρησε το εμπορικό έλλειμμα τον Ιούνιο
- Εκτός λειτουργίας το διυλιστήριο της Saudi Aramco στην Τζαζάν μετά από επίθεση των Χούθι
- Στις 7 Σεπτεμβρίου ξανά δικάσιμος για Τέμπη
- Apple: Εγκαινιάζει πρόγραμμα ενοικίασης iPhone στις ΗΠΑ από 17,99 δολάρια το μήνα
- SKY express: Άνοδος 29,7% στη διεθνή επιβατική κίνηση το β’ τρίμηνο
- ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΞΙΩΝ 29 – 07 – 2026
- LVMH: Τα αποτελέσματα β΄τριμήνου δεν έπεισαν για ουσιαστική ανάκαμψη της πολυτέλειας
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








