Το μήνυμα του Ολυμπιονίκη μετά την κατάκτηση της τρίτης θέσης και του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες
«ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩΩ» έγραψε σε ανάρτησή του στο Instagram ο χάλκινος Έλληνας Ολυμπιονίκης Εμμανουήλ Καραλής, ανεβάζοντας τρεις φωτογραφίες με τους συγγενείς και συνεργάτες του, μετά από το άλμα στα 5.90μ., που του χάρισε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του άλματος επί κοντώ.
Πρόκειται για το 6ο ως τώρα μετάλλιο που κατακτά η χώρα μας στο Παρίσι και το 31ο μετάλλιο που παίρνει ο ελληνικός στίβος στην Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και 128ο συνολικά.
Ο Καραλής πέρασε με την πρώτη και με άνεση τα 5.50μ., 5.70μ., 5.80μ., 5.85μ., 5.90μ. Δοκίμασε στα 5,95μ, αλλά σε μια μνημειώδη κίνηση τακτικής, άφησε το ύψος, ρίχνοντας το «μπαλάκι» στους 4 βασικούς αντιπάλους του για το χάλκινο. Απέτυχαν όλοι κι έτσι ο «Μανόλο» εξασφάλισε την τρίτη θέση, αφού μπροστά του βρίσκονταν ήδη οι Ντουπλάντις, Κέντρικς.
Ο Σουηδός παγκόσμιος ρέκορντμαν δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάνει το back to back στα Χρυσά Ολυμπιακά Μετάλλια με 6 μέτρα και 25 εκατοστά, που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ, «συντρίβοντας» παράλληλα και το Ολυμπιακό ρεκόρ του Τιάγκο Μπράζ (Βραζιλία) με 6,03 από το 2016 στο Ρίο.

Η τελική οκτάδα στο Άλμα Επί Κοντώ:
Αρμάντ Ντουπλάντις (Σουηδία) 6,25 – παγκόσμιο ρεκόρ
Σαμ Κέντρικς (ΗΠΑ) 5,95
Εμμανουήλ Καραλής (Ελλάδα) 5,90
Τζον Ομπιένα (Φιλιππίνες) 5,90
Ερσού Σασμά (Τουρκία) 5,85
Κέρτις Μάρσαλ (Αυστραλία) 5,85
Μποκάϊ Χουάνγκ (Κίνα) 5,80
Σόντρε Γκούτορμσεν (Νορβηγία) 5,80
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Νέα απεργία των ταξί την Τρίτη 3 και την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου
- Eurostat: Ενδεχόμενες υποχρεώσεις και μη εξυπηρετούμενα δάνεια το 2024 των χωρών της ΕΕ
- Κόντρα στη Λεβερκούζεν ο Ολυμπιακός στα νοκ άουτ του Champions League
- Eurostat: Με αύξηση 1,5% του ΑΕΠ θα κλείσει το 2025 στην ευρωζώνη – Στο +0,3% το δ΄τρίμηνο
- Ο Λεκορνί πέρασε όλο τον προϋπολογισμό του 2026 στη Γαλλία χωρίς ψηφοφορία
- Κατώτατοι μισθοί 2026 στην ΕΕ: Μόνο 6 χώρες πάνω από 1.500 ευρώ – Στα 2.704 ευρώ το Λουξεμβούργο
- Πάνω από 1.000 ευκαιρίες απασχόλησης στην 51η “Ημέρα Καριέρας” της ΔΥΠΑ στο Βόλο
- Τρεις startups στο πρόγραμμα Deloitte StartUp Acceleration Program στην Πάτρα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









