Δυναμικό deal, έκλεισαν σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές, ο εφοπλιστής Ανδρέας Μιχαλόπουλος της Performance Shipping με τον Πάρη Κασιδόκωστα της Latsco Shipping με τον πρώτο να αγοράζει από τον δεύτερο tanker LR2 aframax 105.408 dtw έναντι 43,75 εκατομμύριων δολαρίων.
_x000D_
Η Latsco Shipping είχε αγοράσει το ίδιο πλοίο έναντι 29,5 εκατομμυρίων δολαρίων από τούρκο εφοπλιστή Marinsa Denizcilik, της Marinsa Shipping το 2018. Η Performance Shipping διαθέτει στόλο οκτώ δεξαμενόπλοιων aframax σε πλήρη παράδοση με μέση ηλικία τα 11,6 έτη. Η εταιρεία έχει πέντε πλοία με σταθερές τιμές ναύλων που κυμαίνονται από 23.000 δολάρια την ημέρα έως 45.000 δολάρια την ημέρα, που αντιστοιχούν σε σταθερά έσοδα περίπου 85 εκατομμυρίων δολαρίων.
_x000D_
Ο σχεδόν διπλασιασμός της αξίας του aframax “Fos Hamilton” του 2013 δείχνει τη γενική άνοδο που καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες στα δεξαμενόπλοια, ενόψει και της εφαρμογής των νέων κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο.
_x000D_
Ο Διευθύνων Σύμβουλος Ανδρέας Μιχαλόπουλος δήλωσε ότι η εξαγορά του δεύτερου δεξαμενόπλοιου LR2 aframax της εταιρείας, με οικολογικό ηλεκτρονικό κινητήρα και BWTS, σηματοδότησε ένα περαιτέρω βήμα προς τη δημιουργία μιας σταθερής θέσης στον τομέα των δεξαμενόπλοιων διυλισμένων πετρελαιοειδών, που πιστεύεται ότι έχει “ισχυρά, βιώσιμα θεμελιώδη στοιχεία. και προοπτικές”.
_x000D_
Το πλοίο κατασκευής της Hyundai Heavy Industries, όπου η VesselsValue εκτιμά την αξία κοντά στα 48,7 εκατομμύρια δολάρια, θα πρέπει να παραδοθεί στα μέσα Δεκεμβρίου και να μετονομαστεί σε “P. Long Beach”.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γαλλία: Η Shein απέφυγε την αναστολή λειτουργίας, παραμένει υπό επιτήρηση
- Pfizer: Επικράτησε της Novo Nordisk, εξαγοράζει με 10 δισ. δολάρια τη startup κατά της παχυσαρκίας Metsera
- Μελόνι: «Με την δεξιά στην κυβέρνηση, δεν θα εγκριθεί ποτέ ειδικός φόρος για τις μεγάλες περιουσίες»
- Καταδίκη από ΝΔ και Π. Μαρινάκη της επίθεσης με γκαζάκι στα γραφεία της Ομάδας Αλήθειας
- ΤτΕ: Μειώθηκαν οι συναλλαγές μέσω καρτών το α΄εξάμηνο
- Sky News: Ο Πούτιν «παραγκώνισε» τον Λαβρόφ γιατί το έκανε να μοιάζει «αδύναμος»
- Η Κύπρος ένα βήμα πιο κοντά στο ΝΑΤΟ
- Μακρόν για την κλοπή στο Λούβρο: «Τα κοσμήματα θα βρεθούν»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








