Μαθαίνουμε ότι ο Ευάγγελος Μυτιληναίος θα διεκδικήσει με αξιώσεις το έργο του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) ύψους μαζί με τις παραχωρήσεις 1,6 δισ. ευρώ. Θα το «κτυπήσει σκληρά», η ακριβής διατύπωση.
Πρόσφατα, εξάλλου, το ξεκαθάρισε λέγοντας ότι «δεν κατεβαίνουμε ως αουτσάιντερ». Είχε μάλιστα εκτοξεύσει και την «απειλή» μεταφοράς της έδρας του ομίλου στο εξωτερικό (την απόφαση θα την ανακοινώσει μετά τις εκλογές για… πολιτικούς λόγους, όπως ο ίδιος είπε).
Αλλά και ο Γιώργος Περιστέρης, που κατεβαίνει «μόνος» του με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, διαμηνύει ότι είναι αποφασισμένος να μη χάσει τον ΒΟΑΚ (έχει πάρει το αεροδρόμιο στο Καστέλι κι έχασε το λιμάνι του Ηρακλείου).
Σημειώνεται ότι στην τελική φάση είχαν περάσει οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις (όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ), ΑΒΑΞ, Vinci Highways S.A.S. – Vinci Concessions S.A.S. και Μυτιληναίος – Acciona Concesiones.
Το μήκος του αυτοκινητοδρόμου θα είναι 157,5 χλμ. και παράπλευρου/κάθετου δικτύου περίπου 150 χλμ. Με 2 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση με ΛΕΑ.
Συνολικά 26 σήραγγες, 10,80 χλμ. νέες γέφυρες, 23 εκ των οποίων υπερβαίνουν τα 100 μέτρα μήκος.
Επίσης θα κατασκευαστούν 20 νέοι ανισόπεδοι κόμβοι και αναβάθμιση των υπαρχόντων 18 ανισόπεδων κόμβων στις Παρακάμψεις Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου.
Η κόντρα θα είναι μεγάλη και φαίνεται να υπάρχει πρόσφορο έδαφος για «σιγουριές» από ταξίματα…
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΗΠΑ: Εκτίναξη 56,4% στο κόστος καυσίμων για τις αεροπορικές εταιρείες τον Μάρτιο
- Prodea: Το χρονοδιάγραμμα της δημόσιας πρότασης για μετατροπή ομολογιών σε μετοχές
- Δήμος Θεσσαλονίκης και φορείς καλούν σε διαπραγμάτευση Ryanair και Fraport
- Ευρωπαϊκές αγορές: Άλμα 2,22% και υψηλό σχεδόν 3 εβδομάδων
- Θλίψη για την πρόωρη απώλεια του Θεόδωρου Μόσχου 49 ετών, CEO του SMERemediumCap
- ΠΡΟΝΤΕΑ Α.Ε.Ε.Α.Π. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- BriQ Properties: Δωρεάν διάθεση 38.000 ιδίων μετοχών σε στελέχη
- ΔΑΑ: Στα 9,02 εκατ. οι επιβάτες το α΄τετράμηνο με ετήσια άνοδο 5,9% – Οριακά με +1% ο Απρίλιος
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








