Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να έρθει στη Βουλή για ψήφιση το σχέδιο νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου εγκαινιάζοντας σήμερα τη λειτουργία του πρώτου Γραφείου Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΓΕΥΔ).
Το γραφείο στεγάζεται στο ισόγειο του κεντρικού κτιρίου της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (Λ. Θηβών 196-198, Αγ. Ιωάννης Ρέντης), και θα εξυπηρετεί το κοινό καθημερινά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.
Ο υπουργός Οικονομίας σημείωσε ότι με τη λειτουργία των συνολικά 120 Γραφείων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών, μέχρι το τέλος του χρόνου, υλοποιείται η απόφαση της κυβέρνησης να προσφέρει τη μεγαλύτερη βοήθεια για την εξυπηρέτηση των δανειοληπτών σε συνδυασμό και με το σχέδιο νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό που βρίσκεται σε διαδικασία διαβούλευσης.
Ο ίδιος σημείωσε ότι “δεν έχουν τη δυνατότητα τα στελέχη να κάνουν γενναίες ρυθμίσεις αλλά μπορούν να προσφέρουν πληρέστερες πληροφορίες για ρυθμίσεις που προβλέπει η νομοθεσία ή για την ένταξή τους στον εξωδικαστικό μηχανισμό για δάνεια και υποχρεώσεις σε ασφαλιστικά ταμεία και δημόσιο”.
Σε ερώτηση δημοσιογράφων για την πορεία της διαπραγμάτευσης ο υπουργός σημείωσε ότι μόλις άρχισε ενώ στην ερώτηση για το εάν το κείμενο του νομοσχεδίου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό έχει την έγκριση των θεσμών, ο κ. Παπαδημητρίου είπε ότι δεν υπάρχει κάποια διαφωνία, ωστόσο σε διευκρινιστική ερώτηση για το εάν υπάρχει συμφωνία σχετικά με το κούρεμα ή όχι ΦΠΑ και ΦΜΥ σημείωσε ότι “η διαπραγμάτευση γίνεται πίσω από κλειστές πόρτες”.
Από την πλευρά του ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης σημείωσε ότι οι δανειολήπτες δεν πρέπει ούτε να ανησυχούν ούτε να φοβούνται στην επικοινωνία τους με τις τράπεζες για να διευθετήσουν τις οφειλές τους και στο σκοπό αυτό θα συμβάλλει η λειτουργία των Γραφείων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η συνέντευξη Δημητριάδη στη Real News, το deal με τη Bright και η σφοδρή επίθεση του ΠΑΣΟΚ
- Ρήτρα ίσης αμοιβής για τις γυναίκες προτείνει το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας
- Εξουδετερώθηκαν τα εκρηκτικά του drone στη Λευκάδα και συνεχίζονται οι έρευνες για την προέλευση
- Εβδομαδιαία ανασκόπηση Μητσοτάκη: Μονόλογος επιτυχιών, απουσιάζουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον πληθωρισμό
- Beta Χρηματιστηριακή: Ιστορικό ρεκόρ κερδών και μερισμάτων για τις εισηγμένες το 2025
- Συντάξεις Ιουνίου: Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι
- Εύθραυστη ηρεμία στο Στενό του Ορμούζ, με τις ΗΠΑ να αναμένουν την απάντηση του Ιράν
- Φωτιά σε φορτηγό πλοίο μετά από πλήγμα ανοιχτά του Κατάρ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








