Η εταιρεία ιδρύθηκε από το EOS Hellenic Renaissance Fund II
Μια νέα επιχειρηματική οντότητα στο χώρο των επενδύσεων συστάθηκε πρόσφατα από το EOS Hellenic Renaissance Fund II, υπό τη διαχείριση του πρώην τραπεζίτη, Απόστολου Ταμβακάκη. Πρόκειται για την εταιρεία EOS FOOD HOLDINGS I Μονοπρόσωπη Α.Ε., η οποία είναι εταιρεία συμμετοχών (holding) με εστίαση στον κλάδο των τροφίμων.
Η νέα εταιρεία διαθέτει έδρα στο Μαρούσι και ιδρύθηκε με μετοχικό κεφάλαιο 6 εκατ. ευρώ, το οποίο κατέβαλλε το EOS Hellenic Renaissance Fund II.
Το διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται από τρία μέλη, με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον Νικόλαο Χρυσανθόπουλο, στέλεχος με εμπειρία στον χώρο των χρηματοοικονομικών και των επενδύσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους της αγοράς, στόχος της είναι η απόκτηση ή η σύσταση θυγατρικών εταιρειών στον κλάδο των τροφίμων, με έμφαση είτε σε ελληνικά σχήματα με εξαγωγική δραστηριότητα, είτε σε εταιρείες με καινοτόμο χαρακτήρα και προοπτικές ανάπτυξης.
Η δημιουργία μιας τέτοιας οντότητας υποδηλώνει την πρόθεση του EOS Fund να τοποθετηθεί στρατηγικά σε έναν τομέα με μεγάλη σημασία για την ελληνική οικονομία και διεθνείς προοπτικές. Το fund έχει στο παρελθόν προχωρήσει σε τοποθετήσεις με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, ενώ διατηρεί προφίλ επενδυτή που συνδυάζει χρηματοοικονομική εποπτεία με ενεργή διοικητική εμπλοκή.
Ο Απόστολος Ταμβακάκης είναι γνωστός για την παρουσία του στην ελληνική τραπεζική αγορά, με θητεία σε ηγετικές θέσεις (όπως η Εθνική Τράπεζα) και μεταγενέστερα ως ιδρυτικό μέλος του EOS Capital Partners και μέλος του Δ.Σ. διάφορες εταιρείας ανάμεσα στις οποίες ΓΕΚ Τέρνα και Quest. Το EOS Hellenic Renaissance Fund II, το οποίο διαχειρίζεται, αποτελεί ένα από τα λίγα private equity fund στην Ελλάδα με στόχευση σε ελληνικές μικρομεσαίες και αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις, με τη στήριξη θεσμικών κεφαλαίων.
Η νέα αυτή εταιρεία έρχεται να προστεθεί στις δραστηριότητες του fund σε μια περίοδο όπου η εγχώρια αγορά τροφίμων βρίσκεται σε φάση μετασχηματισμού, με νέες συνήθειες κατανάλωσης, αυξημένο ανταγωνισμό και πίεση για διεθνοποίηση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πόθεν έσχες Στέφανου Κασσελάκη: Εισοδήματα από επενδυτικές κινήσεις 3,87 εκατ. δολ. και δάνεια 1,58 εκατ. δολ.
- Πόθεν έσχες Βαγγέλη Μεϊμαράκη: Δηλωθέν εισόδημα 289.678 ευρώ, καταθέσεις 1,41 εκατ. ευρώ και οφειλές 227.593 ευρώ
- Πόθεν έσχες Γεωργίας Μαρτίνου: Ίσως η πιο ευκατάστατη πολιτικός με εισοδήματα, 110 ακίνητα και εταιρείες εκατομμυρίων
- Πόθεν έσχες Γιάννη Μανιάτη: Εισοδήματα 206.665 ευρώ, επενδύσεις 136.273 ευρώ και καταθέσεις 176.162 ευρώ
- Πόθεν έσχες Ανδρέα Λοβέρδου: Εισοδήματα 75.897 ευρώ, καταθέσεις 17.104 ευρώ και δανειακές υποχρεώσεις 188.170 ευρώ
- Y/KNOT INVEST A.E. - Ανακοίνωση ρυθμιζόμενης πληροφορίας του Ν. 3556/2007 (Γνωστοποίηση συναλλαγών)
- Πόθεν έσχες Πέτρου Κόκκαλη: Eισοδήματα 290.761 ευρώ, επενδύσεις 908.427 ευρώ, 23 ακίνητα, σκάφος και επιχειρήσεις
- Πόθεν έσχες Όλγας Κεφαλογιάννη: Εισόδημα 70.465 ευρώ, καταθέσεις 1,18 εκατ. ευρώ και 21 ακίνητα
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








