Πρόκειται για ετήσια δράση, που διοργανώνεται από το 2015 με επίκεντρο τους συνταξιούχους ταξιδιώτες
H Ελλάδα ως ιδανικός προορισμός όλον τον χρόνο, ειδικά για το κοινό των συνταξιούχων της Σουηδίας (silver generation), προβλήθηκε στην εκδήλωση «Seniordagen 2025», που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του ΕΟΤ Σκανδιναβίας την προηγούμενη εβδομάδα σε κεντρική πλατεία της Στοκχόλμης, δίπλα στο Παλάτι και τη σουηδική Βουλή.
Πρόκειται για ετήσια δράση, που διοργανώνεται από το 2015 με επίκεντρο τους συνταξιούχους ταξιδιώτες, στην οποία ο ΕΟΤ συμμετείχε φέτος για τρίτη χρονιά με συνεκθέτες τους Δήμους Βόλου, Ζαγοράς-Μουρεσίου και Νότιου Πηλίου.
Η ελληνική συμμετοχή αποσκοπούσε στην προώθηση των ειδικών μορφών τουρισμού που μπορεί να προσφέρει η χώρα μας και ειδικότερα ο προορισμός Βόλος-Πήλιο στο συγκεκριμένο κοινό της Σουηδίας, το οποίο ανέρχεται σε περίπου δύο εκατ. άτομα, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 70% του διαθέσιμου εισοδήματος της χώρας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διενεργήθηκε μεταξύ των πολυάριθμων επισκεπτών του περιπτέρου του ΕΟΤ έρευνα αναφορικά με τους κύριους λόγους επιλογής της χώρας μας, ανάμεσα στους μεσογειακούς προορισμούς, ως προορισμού για τις διακοπές τους. Από τα στοιχεία της έρευνας προέκυψε ότι:
– Οι βασικοί λόγοι είναι ο ελληνικός πολιτισμός, τα αξιοθέατα, o ήλιος, η θάλασσα και η γαστρονομία.
– Ιδιαίτερα τα ελληνικά νησιά (Κρήτη, Ρόδος, νησιά Ιονίου και Β.Α. Αιγαίου, Σποράδες) αποτελούν για τους περισσότερους αγαπημένο και σταθερό προορισμός διακοπών, με την πλειοψηφία να έχει ταξιδέψει σε αυτά περισσότερες από τρεις φορές, προγραμματίζοντας να τα επισκεφθεί ξανά εντός του 2025.
– Η μέση διάρκεια παραμονής στη χώρα μας είναι μία έως δύο εβδομάδες.
Μεταξύ των συμμετασχόντων στην έρευνα πραγματοποιήθηκε, επίσης, κλήρωση με δώρο σε τρεις νικητές τη δωρεάν 4ήμερη διαμονή τους σε πολυτελή καταλύματα του Πηλίου.
Συνολικά, τον χώρο της εκδήλωσης επισκέφθηκαν, σύμφωνα με τους διοργανωτές, πάνω από 29.000 άτομα, τα περισσότερα από τα οποία ήταν ηλικίας 55 ετών και άνω.
Σημειώνεται, τέλος, ότι πριν από την εκδήλωση δημοσιεύθηκε προωθητικό αφιέρωμα του ΕΟΤ για τον Βόλο και το Πήλιο στην ειδική έκδοση «Det Ljuva Livet» (The Good Life), η οποία κυκλοφόρησε ως ένθετο στη μεγαλύτερη εφημερίδα της Σουηδίας «Aftonbladet Newspaper», με κυκλοφορία 450.000 φύλλων και περισσότερους από 4 εκατ. αναγνώστες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αργολίδα: Μάχη με τις φλόγες που έφτασαν στα σπίτια – Εκκενώσεις και καταστροφές στα Φίχτια
- Φωτιά σε Περιφερειακή Αιγάλεω και Χαϊδάρι: Εκκένωση Αφαίας και Άνω Δάσους προς Περιστέρι
- Εκτός ελέγχου η φωτιά στη Βοιωτία, εκκενώνονται Πόρτο Γερμενό και Προσήλι
- ΟΛΘ: Ανατροπή στον διαγωνισμό για το λιμάνι του Βόλου
- Παραιτήθηκε το «δεξί του χέρι» του Ινφαντίνο εν μέσω «εξέγερσης» κατά του σχεδίου της FIFA
- MIG ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- ExxonMobil: Η ενεργειακή κρίση αύξησε κατά 67% τα κέρδη στα 14,7 δισ. δολαρίων το β΄ τρίμηνο
- Chevron: Κέρδη – ρεκόρ εξαετίας στα 12 δισ. δολάρια το β΄τρίμηνο από την κρίση στη Μ. Ανατολή
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








