Η εταιρεία προέβη σε πρακτική καθορισμού τιμών μεταπώλησης σε καταστήματα λιανικής πώλησης/αλυσίδες σούπερ μάρκετ
Μειωμένο πρόστιμο συνολικού ποσού 127.314 ευρώ επέβαλε η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού (ΕΑ) στην «AΤΛΑΝΤΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΙ – ΔΙΑΝΟΜΑΙ ΑΕ», εταιρεία διανομής δημητριακών πρωινού (ready-to-eat cereal ή RTEC), αποδεχόμενη την Πρόταση Διευθέτησης Διαφοράς που υπέβαλε η επιχείρηση.
Η εταιρεία προέβη σε πρακτική καθορισμού τιμών μεταπώλησης, με τις οποίες συμμορφώθηκαν σε σημαντικό βαθμό τα συνεργαζόμενα καταστήματα λιανικής πώλησης/αλυσίδες σούπερ μάρκετ.
Η ανακοίνωση της Επιτροπής:
Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού (ΕΑ), με την υπ’ αριθ. 878/2025 ομόφωνη Απόφασή της, αποδέχθηκε την Πρόταση Διευθέτησης Διαφοράς που υπέβαλε η επιχείρηση « AΤΛΑΝΤΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΙ – ΔΙΑΝΟΜΑΙ ΑΕ » και επέβαλε μειωμένο πρόστιμο συνολικού ποσού 127.314 ευρώ για την τέλεση της διαπιστωθείσας, βάσει του σκεπτικού της Απόφασης, παράβασης των άρθρων 1 του ν. 3959/2011 και 101 ΣΛΕΕ.
Η υπόθεση αφορά στην αγορά δημητριακών πρωινού (ready-to-eat cereal ή RTEC). Η ως άνω εμπλεκόμενη στη διαδικασία επιχείρηση, για την οποία συλλέχθηκαν αποδεικτικά στοιχεία ικανά να στοιχειοθετήσουν παράβαση των άρθρων 1 του N. 3959/2011 και 101 ΣΛΕΕ στο πλαίσιο κάθετης σύμπραξης, κατέθεσε αίτημα υπαγωγής στη Διαδικασία Διευθέτησης Διαφορών, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παρ. 16 της υπ’ αριθ. 790/2022 απόφασης της ΕΑ.
Από τα διαθέσιμα αποδεικτικά στοιχεία προκύπτει ότι η εν λόγω επιχείρηση υπέπεσε σε παράβαση των άρθρων 1 του Ν. 3959/2011 και 101 ΣΛΕΕ καθ’ ο μέρος προέβη σε πρακτική καθορισμού τιμών μεταπώλησης, με τις οποίες συμμορφώθηκαν σε σημαντικό βαθμό τα συνεργαζόμενα καταστήματα λιανικής πώλησης/αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Η παράβαση διήρκησε από τις 09.03.2021 έως τις 31.08.2021. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη κάθετη σύμπραξη αποτελεί εξ αντικειμένου περιορισμό του ανταγωνισμού.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σε ΦΕΚ η απόφαση για τους υδρογονάνθρακες σε Πελοπόννησο και Κρήτη – Οι βασικοί όροι της μίσθωσης
- Επ. Ανταγωνισμού: Αιφνιδιαστικός έλεγχος σε εταιρεία φροντιστηριακής εκπαίδευσης
- Ευρωπαϊκές αγορές: Σπάει ρεκόρ ο FTSE 100 με 15 σερί ανοδικές συνεδριάσεις
- Alter Ego Media: H Ασημίνα Μάρκου αναλαμβάνει υπεύθυνη εξυπηρέτησης μετόχων
- SKODA: Νέο τηλεοπτικό σποτ με τον Μίλτο Τεντόγλου
- Βουλή: Βροχή ερωτήσεων για τους μικρούς οικισμούς – Ανάμεσά τους και 6 «γαλάζιοι» βουλευτές
- Προφυλακιστέος ο συλληφθείς για κατασκοπεία στην Αλεξανδρούπολη – Δεν ομολόγησε
- Metlen: Εγκρίθηκε η συγχώνευση θυγατρικών της εταιρειών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις