Η Επιτροπή εφιστά την προσοχή των επενδυτών στην αξιολόγηση των εταιρειών με τις οποίες προτίθενται να συνεργαστούν ή συνεργάζονται σχετικά με το καθεστώς αδειοδότησης και εποπτείας τους
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σε συνέχεια της από 31.01.2019 ανακοίνωσής της, επαναλαμβάνει την ενημέρωσή της στο επενδυτικό κοινό ότι η εταιρεία με την επωνυμία «BLOG FINANCE CORPORATION» και διακριτικό τίτλο «BFC GROUP», με έδρα στις Παρθένους Νήσους και γραφεία στη Θεσσαλονίκη (οδός Αγίου Γεωργίου αριθ. 5 – Cosmos Offices «Πατριαρχικό» Πυλαίας – Θέρμης), δεν δύναται να παρέχει επενδυτικές υπηρεσίες σε χρηματοπιστωτικά μέσα, όπως απεικονίζονται στο Τμήμα Γ΄ του Παραρτήματος Ι΄ του ν. 4514/2018, ή/και να κατέχει χρήματα πελατών.
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το ν. 4514/2018, η παροχή επενδυτικών υπηρεσιών και η άσκηση επενδυτικών δραστηριοτήτων χωρίς άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ή την αντίστοιχη εποπτική αρχή άλλου κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνιστά αδίκημα, το οποίο επισύρει σοβαρές ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εφιστά την προσοχή των επενδυτών στην αξιολόγηση των εταιρειών (με τις οποίες προτίθενται να συνεργαστούν ή συνεργάζονται) σχετικά με το καθεστώς αδειοδότησης και εποπτείας τους.
Ειδικότερα θα πρέπει να διαπιστώνουν την ύπαρξη άδειας λειτουργίας των εν λόγω εταιρειών από την ιστοσελίδα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ή των αντίστοιχων εποπτικών αρχών άλλων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Οριακή άνοδος για το δολάριο εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό
- Βασιλιάς της Ευρώπης για 4η φορά ο Μίλτος Τεντόγλου
- Κέρδη για χρυσό και ασιατικά ασφαλή καταφύγια εν μέσω επενδυτικής νευρικότητας
- Κοντά στα 90 δολάρια το πετρέλαιο
- Wall Street: Πτώση εν αναμονή βασικών δημοσιεύσεων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ
- AlphaLife: Κέρδη €16,6 εκατ. και κεφάλαια υπό διαχείριση €1,32 δισ. – Στο επίκεντρο η συμφωνία με UniCredit
- ΓΙΩΤΗΣ: Ρεκόρ τζίρου 129,5 εκατ. και άλμα 35% καθαρών κερδών
- Κολομβία: Πάνω από 200 νεκροί από τον σεισμό, αγώνας δρόμου για επιζώντες στα ερείπια
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








