Προειδοποίηση να μη γίνεται ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων μέσω των εφαρμογών κρυπτογραφημένης επικοινωνίας κυρίως για ευαίσθητα θέματα που άπτονται του κυβερνητικού έργου
«Οι τηλεφωνικές σας συνομιλίες μέσω των ήδη γνωστών εφαρμογών επικοινωνίας δεν είναι ασφαλείς», φέρεται να αναφέρει το επείγον έγγραφο που απέστειλε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών σε κυβερνητικά στελέχη και κορυφαίους κρατικούς αξιωματούχους.
Το σήμα της ΕΥΠ προκαλεί ανησυχία και τροφοδοτεί διάφορα σενάρια αναφορικά με το τι πραγματικά οδήγησε τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας να προχωρήσουν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών προειδοποιεί τα στελέχη της κυβέρνησης ότι οι τηλεφωνικές συνομιλίες τους, καθώς και η ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων μέσω των ήδη γνωστών εφαρμογών κρυπτογραφημένης επικοινωνίας, δεν θα πρέπει να θεωρούνται ασφαλείς και αδιάβλητες, και γι’ αυτό τον λόγο τούς ζητάει να μη χρησιμοποιούν τις εν λόγω εφαρμογές για ευαίσθητα θέματα που άπτονται του κυβερνητικού έργου, προτρέποντάς τους μάλιστα να τις υποκαταστήσουν με άλλη, λιγότερο δημοφιλή εφαρμογή, που έχει τις ρίζες της στην Ελβετία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ισπανία: Πολιτικό πλήγμα για τον Σάντσεθ η απόρριψη των μέτρων για τη στέγαση – Σενάρια πρόωρων εκλογών
- G7: Συμφωνία για απελευθέρωση 100 εκατ. βαρελιών πετρελαίου με προτεραιότητα στο ντίζελ
- CrediaBank: Στις 23 Οκτωβρίου η έκτακτη ΓΣ για την απορρόφηση της Ευρώπη Holdings
- Intertech: Εξαγοράζει το 100% της Γραφοτεχνικής των αδελφών Δοξιάδη με αξία επιχείρησης 3,28 εκατ. ευρώ
- JUMBO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
- CrediaBank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία - Πρόσκληση των Μετόχων, Κατόχων κοινών μετοχών της CrediaBank ΑΤΕ σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση
- Γνωστοποίηση Θεμάτων Ειδικής Διαπραγμάτευσης
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








