Μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε από τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια με τον όμιλο Jet2.com και Jet2holidays, στο πλαίσιο της έκθεσης τουρισμού του Λονδίνου, World Travel Market (WTM), όπου θα αυξηθούν οι διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις του ομίλου κατά 600.000, έναντι του 2019, φθάνοντας τα 1,44 εκατ. το 2022, μια ακόμα συμφωνία ήρθε με την EasyJet.

Συγκεκριμένα, έπειτα από τη συνάντηση του Βασίλη Κικίλια και του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη, με τον CEO της EasyJet Johan Lundgren και τον CEO της EasyJet Holidays Garry Wilson, η βρετανική εταιρεία θα προσθέσει 500.000 θέσεις, σε σχέση με το 2019, ξεπερνώντας τα 1,6 εκατ. και προσεγγίζοντας τα 2 εκατ. θέσεις.
Επιπλέον, η εταιρεία επιθυμεί να λειτουργήσει βάση, είτε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου είτε στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας από το 2023.
Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας με τον γενικό γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) Ζουράμπ Πολολικασβίλι.
Εξάλλου, στη συνάντηση που είχε ο Ελληνας υπουργός με τον γενικό γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) Ζουράμπ Πολολικασβίλι, συζητήθηκε ο βιώσιμος τουρισμό, ενόψει και της Γενικής Συνέλευσης του ΠΟΤ που θα διεξαχθεί στις 30 Νοεμβρίου στη Μαδρίτη, με τον Βασίλη Κικίλια να συγκαλεί, εντός του Νοεμβρίου, ειδική συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής για την Ευρώπη του ΠΟΤ, της οποίας η Ελλάδα έχει την Προεδρία.
Παράλληλα, αποφασίστηκε η διοργάνωση συνεδρίου στην Ελλάδα, με θέμα την τουριστική επανεκπαίδευση και την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των εργαζομένων στον τουριστικό τομέα (reskilling και upskilling).
Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι «θέλουμε να είμαστε leaders στον τουρισμό, να ηγούμαστε της προσπάθειας που γίνεται για ένα βιώσιμο τουριστικό μοντέλο και αυτό να μετουσιωθεί σε πρακτικές συμβατές και με τον υπόλοιπο κόσμο που θα εφαρμόζονται πάντα. Ήδη χθες ο Πρωθυπουργός έκανε τις ανακοινώσεις, έχουν γίνει και τα πρώτα βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση, με νησιά όπως η Αστυπάλαια και η Χάλκη».
«Στο κομμάτι της στρατηγικής, στο οποίο θα επιδιώξουμε συνεργασία και συναντίληψη με τις υπόλοιπες χώρες, θεωρώ ότι πρέπει να προχωρά από κοινού ένα νέο βιώσιμο τουριστικό μοντέλο και ένα νέο βιώσιμο τουριστικό προϊόν με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα».
Καταλήγοντας, ο υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε επίσης με τον Βρετανό υπουργό Τουρισμού Nigel Huddleston, την πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων & Τουρισμού (WTTC) Julia Simpson, την CEO του Βρετανικού Οργανισμού Τουρισμού «Visit Britain» Sally Balcombe, τον πρόεδρο της Ένωσης Ανεξάρτητων tour operators Noel Josephides και ανώτατα στελέχη της British Airways.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Disney – OpenAI: Τριετής συνεργασία με αποκλειστικότητα μόνο τον πρώτο χρόνο
- Ενοίκια: Παράταση στην υποχρεωτική πληρωμή μέσω τραπέζης μέχρι 1η Απριλίου
- Ομιλος ΔΕΗ: Νέα ορόσημα και ενισχυμένη διαφάνεια στην ετήσια Εκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης
- Κίνα: Στα 1,14 τρισ. ευρώ η ψηφιακή κατανάλωση το α’ εξάμηνο 2025
- Πούτιν: “Προς το παρόν δεν βλέπουμε πρόθεση του Κιέβου να συζητήσει το εδαφικό ζήτημα” (LIVE)
- Συνάλλαγμα: Το ευρώ πέφτει στα 1,171 δολάρια
- ΑΑΔΕ: QR Code και Barcode για εύκολες και γρήγορες πληρωμές οφειλών
- Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








