Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 αυξήθηκε κατά 1,19% στις 628,69 μονάδες
Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν την συνεδρίαση της Τετάρτης οι ευρωπαϊκές αγορές, με τον αμυντικό κλάδο να οδηγεί τα κέρδη και τους επενδυτές να αναλύουν τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό στη Βρετανία, τα οποία ενίσχυσαν τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 αυξήθηκε κατά 1,19% στις 628,69 μονάδες, σημειώνοντας νέο ιστορικό υψηλό, ενώ ο Euro Stoxx 50 κέρδισε 1,34% στις 6.053 μονάδες.
Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη ισχυροποιήθηκε 1,16% στις 25.287 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 πρόσθεσε 0,81% στις 8.429 μονάδες ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραψε κέρδη 1,23% στις 10.686 μονάδες.
Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB το Μιλάνο αναρριχήθηκε 1,30% στις 46.361 μονάδες ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημείωσε άνοδο 1,35% στις 18.197 μονάδες.
Οι μετοχές του αμυντικού κλάδου σημείωσαν επίσης άνοδο, χάρη στα εντυπωσιακά αποτελέσματα της BAE Systems. H εταιρεία για το 2026 προβλέπει ότι οι πωλήσεις θα είναι 7%-9% υψηλότερες και τα λειτουργικά κέρδη θα αυξηθούν κατά 9%-11%, τα τελευταία όπως είχαν αντίστοιχα αυξηθεί στο guidance του 2025. Η μετοχή έκλεισε με άνοδο 4% στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.
Στον αντίποδα, η μετοχή της γερμανικής Bayer διεύρυνε τις απώλειές της με πτώση 7,11%, αφού η Monsanto πρότεινε την καταβολή 7,25 δισ. δολαρίων για την διευθέτηση αγωγών ότι το ζιζανιοκτόνο Roundup προκαλούσε καρκίνο. Ανέφερε ότι αναμένει ότι οι προβλέψεις και οι υποχρεώσεις της για δικαστικές διαμάχες θα αυξηθούν από 7,8 δισ. ευρώ σε 11,8 δισ. ευρώ, με περίπου 5 δισ. ευρώ σε πληρωμές που σχετίζονται με δικαστικές διαμάχες το 2026 και αρνητικές ελεύθερες ταμειακές ροές για φέτος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ο Σαμαράς σήκωσε το γάντι: Πρωθυπουργός της ακρίβειας, της διαφθοράς, της ερήμωσης της επαρχίας, ο Μητσοτάκης
- Πυρκαγιά στη Σκιλλουντία Ηλείας
- Τεκμαρτό: Υποχώρηση για τους επαγγελματίες, ειδική “διόρθωση” για ταξιτζήδες μετά τη σύγκρουση με την κυβέρνηση
- Πυρκαγιά στους Πετσακούς Αχαΐας
- Φωτιά στο Κλειδί Τανάγρας: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
- Μητσοτάκης για τράπεζες: «Θα παρέμβουμε ξανά αν υπάρξουν καταχρηστικές πρακτικές»
- Η ερώτηση ήταν απλή για τις υποκλοπές: Απάντηση δεν ήρθε
- Χατζηθεοδοσίου για ΔΕΘ: «Οι μικρομεσαίοι παραμένουν ο φτωχός συγγενής της αγοράς»
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








